Annonce
Ugeavisen Odense

Dalums Venner overrækker rekordcheck: - Ingen andre odense-klubber kommer derop

Palle Helm i den røde trøje med Erik Schmidt og Bjarne Christensen bagest. De står på terrassen ved Bjarne Christensens kontor, som har udsigt til stadion. Foto: Kristian Isaksen
Forældrestøtteforeningen Dalums Venner har haft et forrygende år. Selv kaster de ikke om sig med pral og store ord, om den fortrinlige indsats, der spejler sig i pengekassen, men med det måske bedste år nogensinde, fortjener foreningen ros. 800.000 kroner kimser man ikke af i Dalum IF.
Annonce

Dalum: - Det går godt for vores forældrestøtteforening, siger Bjarne Christensen, formand i Dalum IF, så kort og præcist, at det ikke efterlader journalisten synderligt megen lyst til at skrive, hvad der ligner en afdæmpet historie.

Støtteforeningen hedder Dalums Venner. De har i årtier skaffet penge til fællesskabet og sørget for, at Dalum IF er sted, man har lyst til at melde sine børn ind.

Kassereren i foretagendet hedder Palle Helm. Han er renblodet fynbo, selvom han i nogle minutter af vores snak virker ganske jysk. Ligesom Bjarne Christensen hiver han ikke de store gloser frem fra svælget for at beskrive størrelsen på dette års check.

Det kunne han nu med god samvittighed.

For selvom det går godt og åbenbart altid har gået godt, så har de seneste 12 måneder været helt specielle.

- Det er gået fint, siger Palle Helm, inden han rømmer sig et par gange - måske fordi han selv kan blive helt vantro ved genkaldelsen af de seks cifre, som få sekunder senere forlader hans mund og fastfryser atmosfæren i kontoret.

Nu vil I forstå jyde-referencen.

Jeg kender heller ikke til tallene, men jeg tør godt garantere, at der ikke er andre, der kommer helt derop. Vi synes altid, det går godt, men det her år har været vildt. Jeg vil mene, vi skal tilbage til starten af 80'erne, før vi kan finde samme beløb, men det er muligt, det her er det højeste nogensinde
Annonce

Banko, der batter

Pengekassen er blevet fedet op af gamle initiativer, der har haft ekstraordinært gode vilkår. Det virker mystisk. Som om der stikker mere under.

- Vi har holdt Kandiskoncert - det har vi gjort før - men den gjorde det rigtig godt. Med Tinderbox har vi et samarbejde, som også giver godt, siger Palle Helm.

- Og så er vores bankospil jo populære. Vi solgte 900 deals på få timer sidste lørdag.

Er bankospil nyt?

- Nej. Det har vi gjort i snart 40 år. Det var mine forældre, der startede det og de er stadig med, griner Palle Helm, der ikke kan indvie os i et revolutionerende nyt tiltag.

Dog peger han på, at bankoen er inde i en positiv udvikling.

- Hvis du tror, det kun er gamle, der spiller, så tro om igen. Vi var bange for, at møde muren, da der kom onlinespil, men det går virkelig godt. Folk vil gerne mødes - og det er i alle aldre. Sidste gang var der unge mend på 18 år, fortæller Palle Helm.

Annonce

En frivillig diamant

Bjarne Christensen er ikke bleg for at sige det, som det er. Uden støtteforeningen, ville klubben slet ikke være, hvad den er i dag.

- Man kan ikke fortælle nok gode historier om, hvad den frivillige indsats betyder. Vi ville aldrig kunne opnå de samme resultater, som vi gør nu, uden den støtte. Den er uvurderlig, siger Bjarne Christensen.

På det seneste har pengene blandt andet opgraderet inventaret i konferencelokalet. Og inde på kontorgangen har børnene fået playstation og skærme, som de kan hygge med - næsten, når de vil.

- Gaming er så stor en del af deres hverdag - så vi tænkte - hvorfor ikke lade dem sidde her og spille i en halv times tid før træning i stedet for, at de sidder derhjemme selv. Vi skal skabe de bedste rammer for fællesskab og det gør vi i stor stil ved hjælp af pengene fra støtteforeningen.

På længere sigt drømmer Dalum IF om en stor udlandstur med klubbens medlemmer - delsponseret af støtteforeningen. Men med 1100 medlemmer kan det godt være, den drøm gemmer sig et stykke ude i horisonten.

Palle Helm har ikke selv børn i klubben - det er der faktisk ikke så mange i forældrestøtteforeningen, der har. Det frivillige arbejde ligger i hans blod - overdraget fra forældrene. Her ved hans side er Erik Schmidt, der er kasserer i Dalum IF, og Bjarne Christensen på sin pind. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Bedste år nogensinde?

- 800.000 kroner.

Pause. Store øjne. Dyb indånding. Spørgsmål.
Jeg kender ikke til alle Odense klubbers støttekroner, men umiddelbart er det ret højt?

- Jeg kender heller ikke til tallene, men jeg tør godt garantere, at der ikke er andre, der kommer helt derop. Vi synes altid, det går godt, men det her år har været vildt. Jeg vil mene, vi skal tilbage til starten af 80'erne, før vi kan finde samme beløb, men det er muligt, det her er det højeste nogensinde, siger Palle Helm, og lader lidt af beskedenheden falme.
Avisen lugter blod. Det her er jo en god historie. Frivillige kræfter, der hiver tæt ved en million hjem til fodboldklubben. Det er utroligt. I de senere år har checkene være et godt stykke under 300.000, så hvilken opskrift har de fulgt, der kan have fået summen til at hæve i en sådan grad.
- Vi ved det ikke. Vi har ikke gjort noget anderledes. Det har bare været et rigtig godt år.
Checken fra 2017 var væsentligt mindre - omend den stadig har en ganske anseelig størrelse. Foto: Kristian Isaksen
Nyeste tiltag for børnene er en mobil spilstation - endda med tre skærme. Foto: Kristian Isaksen
I konferencerummet er spiseborde og stole blevet opdaterede ved hjælp af støttepenge fra Dalums Venner. Foto: Kristian Isaksen
Terrassen her var så rådden, at den kun var god til at skabe biodiversitet. Også den har via foreningen fået et løft. Foto: Kristian Isaksen
Hvis alt går efter Bjarne Christensens hoved, vil græsset på stadion i fremtiden blive af en mere kunstig karakter. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce