Annonce
Ugeavisen Odense

Dansktoplegende på besøg ved Skovsøen

Nynne (tv) har inviteret Susanne Lana med til eventen, hvor barnebarnet, Silke, skal slippe tre balloner løs. Foto: Kurt Rasmussen
I forbindelse med et velgørenhedsprojekt var dansktopsangerinden Susanne Lana på en kort visit i Fruens Bøge.
Annonce

Fruens Bøge: En stor bus triller ind og parkerer på broen ved Skovsøen, og et festligt selskab hopper ud af den tangentbemalede luksusbus.

Der var spænding i luften, da Silke skulle give slip på de tre balloner. Foto: Kurt Rasmussen

Blandt passagererne er den legendariske dansktopsanger Susanne Lana, som i selskab med de lokale sangstjerner Nynne og Hanne Lynge er kommet for at sende balloner af sted i forbindelse med et velgørenhedsprojekt for udsatte børn og unge.

- Der er så mange børn, der har den samme lidelse, som jeg har, siger Susanne Lana og nævner astma, og eksem, som nogle af sine værste sygdomme.

- Det er jeg født med og har levet med hele mit liv. Da jeg var barn, kom det mest frem, når det var ved at være jul eller op til min fødselsdag. Jeg var så spændt, og så slog det ud overalt. Det var frygteligt, siger hun og forklarer, at hun straks meldte sig til velgørenhedsprojektet, da hun blev kontaktet af sin kollega Anette Qvick alias Nynne.

Susanne Lana havde taget sit kæledyr med til Odense. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Tv-show

Den lokale sangerinde har taget initiativ til at indsamle penge via et tv-show, som skal optages ved forskellige events rundt om i Odense, og nu var turen kommet til Skovsøen.

- Vi har sunget uanmeldt forskellige steder i Odense, for der må jo ikke være for mange publikummer i disse corona-tider, siger Nynne, der har sørget for at Fynbo-tv har optaget alle events. Også denne dag er tv-selskabet til stede, selvom der ikke skal synges. Til gengæld skal der sendes balloner op for at gøre opmærksom på indsamlingen, og selve opsendelsen er lagt i hænderne på Nynnes treårige barnebarn, Silke.

- Jeg skal lave noget spændende. Jeg skal sende balloner op i luften, siger Silke ganske scenevant, da hun bliver spurgt.

Og mormoren har svært ved at skjule sin glæde.

Ballonfærd over Skovsøen. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg har Silke fast én gang om ugen til mormor-Silke-hyggetid, og så tænkte jeg, at hun ville være god til at sende ballonerne af sted, for hun er glad for fest og farver, siger Nynne.

Annonce

Musik som terapi

Hun har gennem mange år arbejdet som pædagog og har altid inddraget musik i sit virke.

- Jeg var selv isoleret under coronaen på grund af min astma og allergi, og så slog tanken mig, at jeg skulle lave en støttekoncert for sårbare børn og unge, siger hun og fortsætter.

- Jeg har sunget, siden jeg var fire år og har altid været glad for at synge. For mig er sang og musik en form for terapi. Følelser på lyd. Du slipper endorfiner løs i hjernen, når du synger, og alt andet bliver glemt, siger hun og forklarer, at hun selv er blevet hjulpet gennem visse problemer i livet ved at synge.

- Jeg var meget genert og jeg har kæmpet med angst, men når man synger, kan man ikke være negativ, siger hun og sender en tanke til andre, der kunne finde hjælp gennem musikken.

- Jeg føler med de sårbare børn og unge, som mister meget i deres liv på grund af deres sygdomme, som forhindrer en normal trivsel i hverdagen, og dem vil jeg gerne støtte, siger hun.

I forbindelse med balloneventen, blev der også indsamlet interviews som her, hvor den lokale sangstjerne Hanne Lynge bliver interviewet til det kommende tv-show. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Tv-show

Således har Nynne fundet frem til de tre foreninger, Astma og allergiforeningen, Knæk Cancer og Strong by Nature, der alle har gode aktiviteter rette mod børn og unge. Med dem i tankerne vil hun samle penge ind gennem et stort anlagt tv-show, der vil blive vist en gang i efteråret.

- På grund af corona kan vi ikke lave koncerten live, men Fynbo-tv har sagt ja til at dukke op ved de forskellige events og optage vores indslag og klippe det hele sammen til en udsendelse, hvor seerne kan donere penge, siger hun og sender en tanke til modtagerne.

- Børnene er vores fremtid, og dem skal vi passe godt på, lyder det fra Nynne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Fitness: Kun for kvinder

Ugeavisen Odense

Ingolf er fundet igen

Annonce