Annonce
Ugeavisen Odense

De unges årlige kunstudstilling bliver digital

De unge kunstnere har taget  godt imod årets digitale udgave og har indsendt mere end 70 værker. Grafik: Ungodense
Da der torsdag i sidste uge var fernisering på "Young Artist - De Unges Forårsudstilling 2021", foregik det ikke som vanligt i Rådhushallen i Odense men i stedet online i et nyt virtuelt udstillingslokale, hvor de unges kunst kan nydes døgnet rundt.

Odense: Det er 16. gang, at ungdomsskolen i Odense afholder "Young Artist - De unges Forårsudstilling", i år under temaet "På den anden side". Og det er altså på den anden side af skærmen, at publikum i år får bevis på, at corona-tristheden ikke har slået kreativiteten ihjel hos byens 13-19-årige.

Annonce

Unge har selv uploadet deres værker

Dette års udstilling afholdes i et virtuelt udstillingsrum, hvor de unge har uploadet billeder af deres kunstværker som f.eks. tegninger, akvareller, oliemalerier, fotos, video, ler og grafik.
Der er blevet budt indenfor på UngOdenses hjemmeside torsdag d. 25. februar fra kl. 16, hvor man som publikum har mulighed for at bevæge sig rundt i den virtuelle udstilling.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, der gennem mange år har åbnet udstillingen, bød også i år velkommen, men denne gang blev det med en video-åbningstale.

- Corona har sat kulturen under pres, men forhåbentlig vil vi snart igen kunne mødes i teatre, til festivaler og til kunstudstillinger og hver især beriges af kunsten. I mellemtiden glædes jeg over, hvordan byens unge på trods af nedlukningen har haft lysten til at frembringe deres værker og siden modet til at dele dem med os andre. De unge udstillere viser os en sårbarhed og sandhed, som jeg hvert eneste år må beundre, sagde Susanne Crawley Larsen.

Annonce

Over 70 forskellige værker

Under normale omstændigheder ville udstillingen foregå i Rådhushallen, som ville være fyldt med værker fra unge 13-19- årige. De unge kunstnere har dog taget rigtigt godt imod årets digitale udgave, som mange synes er både spændende og anderledes, og der er mere end 70 indsendte værker.

Som en del af udstillingen, er Odense også i år med i netværket omkring Ungdommens Vårsalong i samarbejde med ungdomsskolerne i Aarhus og København. I år bliver det med fælles online-fernisering med 10 udvalgte værker fra udstillingerne i hver af de tre kommuner. Denne del kan følges på UngOdenses hjemmeside den 9. marts kl. 16.30.

UngOdenses hjemmeside kan der læses mere og opleves kunstværker fra tidligere udstillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce