Annonce
Ugeavisen Odense

Debat: Odeon, læg sandheden frem!

Reva Javid
Annonce

De modsatrettede forklaringer fra H.C. Andersen Kongrescenter A/S understøtter behovet for en undersøgelse, mener Enhedslisten Odense.

Enhedslistens politiske ordfører i Odense Byråd udtaler: ”En mystisk sag bliver endnu mere mystisk, når der ændres forklaring total. Den nye forklaring er Ikke en nuancering eller præcisering, heller ikke en lille ændring i den hidtidige forklaring, men en fuldstændig ny frisk forklaring.

Sagen er for principiel til at Odeon’s ledelse kan feje den under gulvtæppet med dårlige forklaring og ellers ingen kommentar. Sagen er principiel pga hensyn til ytringsfriheden og menneskerettigheder.

Den nye forklaring ser med kritiske øjne ud til at være skræddersyet til at besvare spørgsmål i den undersøgelse, som Enhedslisten har et forslag om på byrådsmødet onsdag i næste uge.

Den nye forklaring er for mig at se endnu et stærkt argument for nødvendigheden af en undersøgelse, som dømt efter de forskellige partiers seneste udmeldinger, vil få flertal i Byrådet. Vi kan ikke forestille sig, at nogen af byrådets partier kan have en interesse i, at sagen ikke bliver belyst, og at den opståede tvivl om diskrimination og selvcensur ikke bliver fjernet og får lov til at blive hængende over en af kommunens kulturelle institutioner.

Den nye forklaring om aflysning af den Kina-kritiske show i Odeon rejser flere spørgsmål end den besvarer: Hvis den nye forklaring er sandt, hvorfor har Odeon til offentligheden og til sin samarbejdspartner og bortforpagter Odense Kommune givet urigtige oplysninger om, at der ligger en anden underskrevet kontrakt med den lokal aktør? Hvorfor har Odeon oplyst skriftligt, at der ikke er flere ledige datoer i 2020 i den store sal, når den nye forklaring fortæller, at der er ledige datoer?

Sagen er med den nye forklaring blevet mere kompliceret. Nu handler ikke kun om årsagen til aflysning af en forestilling. Odeon skal nu også forklare, hvorfor de har givet urigtige oplysninger til borgmesterforvaltningen og til offentligheden.

Til bestyrelsesformandens udtalelse om at ”han og selskabet bag Odeon anser sagen som lukket” siger Reza Javid: ”De har lige fra starten forsøgt at lukke sagen. Det er ikke dem, der har åbnet sagen og det er heller ikke dem, der kan lukke den. Sagen lukkes, når sandheden kommer frem. Det er min opfordring til Odeon: læg sandheden frem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce