Annonce
Ugeavisen Odense

Delemads-koncept er rykket ind på Flakhaven: - Det skal være som at få en stor krammer, når du kommer ind

Drewsens Spisehus er åbnet på Flakhaven. Foto: Christina Jacobsen
Drewsens Spisehus er sammen med Bang & Olufsen flyttet ind i den gamle bankbygning på Flakhaven. Spisehuset er egentligt opstået som en del af et koncept, hvor dansk design og lidt godt til ganen forenes i et såkaldt oplevelseshus. Men spisehuset, der fokuserer på delemad og lokale råvarer, er lige så meget for folk uden interesse i lyd og dansk design.

Drewsens står der med hvide bogstaver over den store dør til Flakhaven 1.

Indgangen er for nyligt renoveret, og det er sket med respekt for de detaljer, der tilhører den gamle og historiske bankbygning, som med sine nye beboere, Drewsens Spisehus og Bang & Olufsen, har fået nyt liv.

Begge åbnede for første gang dørene 2. juli. Og selvom Drewsens Spisehus er skabt ind i et nyt koncept, hvor oplevelsen af dyr lyd bliver kombineret med noget godt til ganen, står spisehuset også som et selvstændigt sted med egen indgang, der også er åben for gæster, der ikke interesserer sig for dansk design.

Annonce

- I Silkeborg (hvor konceptet er startet, red.) har vi rigtig mange gæster, som kun kommer for maden, men det giver alligevel en hyppigere besøgsgennemgang i Bang & Olufsen-butikken, fortæller Mathilde Brødsgaard, som er brand- og marketing-manager for Bang & Olufsen og Drewsens Spisehus.

Spisehusets siddepladser er fordelt over to etager. Her ses førstesalen, hvor der er plads til cirka 20 mennesker. PR-foto

Delemad og lokale råvarer

Drewsens Spisehus har især fokus på delemad, som enten tages med som takeaway eller serveres på fade og i skåle i restauranten.

- Vi har skabt et spisehus fuld af design og god energi, og det giver nogle gode rammer til at samles om maden og dele hyggelige stunder.

- Det skal gerne være lidt som at få en stor krammer, når du kommer ind, smiler Mathilde Brødsgaard.

Delemaden består for eksempel af charcuteri og dele-morgenmad tilberedt af lokale råvarer.

- Vi går meget op i at have lokale samarbejdspartnere, som for eksempel laver god øl, sodavand eller røget laks. Det giver en større gennemsigtighed, og det er vigtigt for os, at vi ved, hvor råvarerne kommer fra, fortæller brand- og marketing-manageren.

En dør skiller Drewsens Spisehus og Bang & Olufsen, så det er muligt at bevæge sig fra spisehuset og direkte ind i butikken. PR-foto
Annonce

Plads til store selskaber

Fra spisehuset kan man bevæge sig direkte ned i kælderen under den gamle bankbygning.

Her har Bang & Olufsen bevaret bankboksene, og det skaber et helt særligt, historisk og elegant rum, som Mathilde Brødsgaard ser frem til indvie med selskaber og møder.

- Vi har plads til 35 i selve restauranten, og vi har også nogle pladser ude foran, men i den gamle bankboks kan vi lave store arrangementer og afholde barnedåb og bryllupper, forklarer hun.

Det er første gang, at Drewsens Spisehus åbner i en større by, og derfor er Mathilde Brødsgaard også spændt på, hvad fremtiden bringer.

- Der sker så meget i hjertet af den her by, og vi håber virkelig, at vi kan være med til at skabe en fed stemning, siger Mathilde Brødsgaard og tilføjer, at hun har hørt noget om en stor juletræstænding og andre kulturelle arrangementer midt i byen.

- Det vil vi så gerne være en del af, understreger hun.

Et lidt smugkig ned i kælderen, hvor de gamle bankbokse er bevaret. PR-foto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Annonce