Annonce
Ugeavisen Odense

Den gode historie smager bare bedre

To signatur gin og tonic. Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce

For nu at være helt ærlig, så tvivlede jeg alvorligt på konceptet med en ren gin-bar i Odense. Gin er uhyre populært, men du kan sige det samme om øl og vin, der på trods at en af århundredelang popularitet alligevel har haft en svingende succesrate med dedikerede barer i byen.

Så det det kræver en særlig grad af dedikation at forføre et publikum til en relativ begrænset forestilling. Og begrænset forestilling skal i dette tilfælde virkelig tolkes relativt. For Four Jiggers tager gin til et hidtil uset niveau set med Odense-briller. Alene udvalget af de klare, alkoholiske væsker indikerer, at man mener det alvorligt. Det samme gør tjeneren, der står knivskarpt og topper sin farveløse uniform med et par sorte handsker. Corona eller ej, så virker det gennemført.

Det samme kan siges om lokalerne, der tidligere husede den legendariske Restaurant Målet. Transformeringen af lokalerne er på én og samme tid minimal og overvældende. Man har med grov hånd pillet al gammelt med undgået at sætte alt for meget nyt op. Stedet fremstår derfor temmelig nøgent og rustikt, men detaljerne afslører, lokalernes lækkerhed hives frem af nøje udvalgt kunst, der visse steder også funger som akustikplader, og træmøbler, der giver den behagelige varme i de ellers kølige toner, som de nøgne vægge giver. Det er lige så gennemført som den førnævnte tjener.

Skal du have folk til at købe ind på en oplevelse ”kun” med gin, så kræver det en helt særlig historiefortælling. Den svigter ikke, da tjeneren serverer stedets signatur gin og tonic. Den er lavet på en Brick Gin fra Hamburg, der har det formål at fremstå så ren som muligt. For at opnå det bruges kun tre botaniske ingredienser (enebær, citrus og peber). Den hyldes mange steder for at give bartenderen gode muligheder for at lege med øvrige ingredienser, men på Four Jiggers går man all-in på den rene, balancerede linje. Denne gin og tonic og toppet op med en tysk tonic, Aqua Monaco Dry Tonic fra München, der ligesom sin alkoholiske landsmand står ren og klar i udtrykket. Kulsyren overtager ikke smagen, men fremstår tør med en anelse citrus og med masser af plads af rum til at lade gin’en komme til udtryk. Det hele er toppet med en tørret citrus og en smule peper.

Det afgørende ved hele herligheden er historien. Den historie, jeg lige har skitseret, får vi serveret langt mere uddybende af vores bartender, mens han mixer drinken ved bordet. Det præcis den slags dedikation, jeg i begyndelsen af skriver opstiller som præmis for få succes. Jeg tvivler ikke så meget længere.

Four Jiggers

Jernbanegade 17, 5000 Odense.

Mandag til torsdag: 16 til 00

Fredag og lørdag: 12 til 00

Søndag: Lukket

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce