Annonce
Ugeavisen Odense

Mette gjorde sit nabolag sikrere: Sådan skaffede hun på egen hånd en hjertestarter

Mette Isgaard står på Lindvedparken - den mest befolkningstunge vej i Lindved. Her bor hun selv i nummer 58, hvor hjertestarteren også kommer til at hænge. Foto: Kristian Isaksen
I kraft af sine mange oplevelser i hjerteløber-regi, gik det op for Mette Isgaard, at der ikke var en hjertestarter i hendes eget lokalområde. Det bestemte hun sig for at lave om på.

Lindved: Mette Isgaard er på relativt kort tid blevet en ganske garvet hjerteløber. Med syv "udrykninger" på godt otte måneder ved hun alt om, hvor vigtigt det er at have de rigtige remedier ved hånden i en desperat situation - og gerne meget hurtigt.

- Jeg kan ikke udtale mig om specifikke personer og adresser, men jeg har skullet hente hjertestartere relativt tæt på steder, hvor alarmen har lydt. Her kan jeg jo se, hvor afgørende det er, om den er tæt på eller en kilometer længere væk. Det handler om sekunder, vurderer hun.

Den viden har uafværgeligt sat tankerne i gang hos kvinden, der selv bor i et område, hvor en udløst alarm kræver en forholdsvis lang løbetur.

Annonce

- Der bør altid være en hjertestarter tæt på, men skal den bruges her i Lindved, skal man enten op til Rema 1000 i Højby eller op på Lindved Skole, som er på den anden side af jernbanen i den modsatte ende af området. Eftersom vi hverken har institutioner eller større firmaer her, så er det op til privatpersoner og erhvervsdrivende at få finansieret en hjertestarter. Den mission gik jeg i gang med for et par uger siden.

Engagerede alle

Det gik dog temmelig trægt i den første tid.

- Jeg lagde selv 600 kroner i puljen for at sparke den i gang. Min søn smed 100 kroner og der kom så to store donationer, men så gik der lidt stilstand i det, siger Mette Isgaard, der var fast besluttet på at gøre visionen til virkelighed.

- På den ene eller anden måde skal jeg nok komme i mål. Sådan har jeg det med alt i livet.

De store donationer

Hjertestarteren i Lindved er kommet i hus ved hjælp af 56 donorer.

Alle donationer er blevet taget imod med stor tak og kyshånd, men nogle har selvfølgelig haft en større betydning end andre - her følger dem, der har givet over 500 kroner:

600 kroner - Mette Isgaard

1000 kroner - Subsea Cable Consult

500 kroner - Lotte's Diner

1000 kroner - Anonym

1000 kroner - Advedia

500 kroner - Ingrid Bovbjerg

500 kroner - Birgit Madsen

1000 kroner - Anonym

500 kroner - Gregers Gregersen

500 kroner - Henrik Juul Jensen

1000 kroner - Baker Boys

1500 kroner - Corenco Automation ApS - som i øvrigt skriver: Godt initiativ. Lad os håbe, den aldrig bliver brugt.

Ildsjælen skrev i den lokale facebook-gruppe og tog kontakt til alle de virksomheder, der kunne opdrives i nærområdet, hvilket gav en god sjat af de cirka 15.000 kroner en hjertestarter koster.

- Men der var stadig et stykke vej, så til sidst engagerede jeg stort set hele mit netværk - folk, der slet ikke bor i Odense - fordi hjertestarterne dybest set er noget, der kommer alle til gode uanset, hvor vi bor.

Det var som at hælde benzin på donationsflammen.

Den indsamlede mængde voksede og skød sig igennem det erklærede mål.

- Jeg kæmper altid til sidste minut. Hvis man har viljen, er man allerede halvt i hus med sejren, siger Mette Isgaard triumferende.

Der skal være nem adgang til hjertestarteren samtidigt med, at klimaskabet, hvori den skal hænge, er tilslutteten strømkilde. - Det giver mening, at den hænger her. Jeg betaler selv for den strøm, skabet forbruger. Foto: Kristian Isaksen

Alle overskydende donationer til den specifikke hjertestarter i Lindved går videre til Hjerteforeningens arbejde med at øge antallet af hjertestartere.


På den ene eller anden måde skal jeg nok komme i mål. Sådan har jeg det med alt i livet

Mette Isgaard


Hvornår hjertestarteren bliver installeret i Lindvedparken 58 - på Mette Isgaards adresse - er fortsat uvist, men erfaringen fortæller, at der godt kan gå en håndfuld uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce