Annonce
Ugeavisen Odense

Det er ren Anders And: Andeby kommer til Odense for at besøge det nye H.C. Andersens Hus

Der mangler endnu farver og tekst i taleboblerne i dette eksklusive indkig i den kommende historie, som vi har fået. Men omgivelserne er genkendelige. Illustration: Egmont Publishing
H.C. Andersens Hus og en række andre fynske seværdigheder kommer til at spille en væsentlig rolle, når man i efteråret kan læse om en kendt familie fra Andeby, der er på fynsk skattejagt.

Odense/Fyn: Op mod åbningen af byens nye store museum er det væltet ind med pressefolk, der har været på rundvisning i det nye H.C. Andersens Hus. Det nye museum kommer i masser af medier nationalt og internationalt, men det mest overraskende er nok, at Anders And-bladet også på sæt og vis fortæller om det prestigiøse nybyggeri. Om end man skal vente til efteråret med at se det.

Danmark er i det hele taget velbesøgt af Anders And og ungerne, som har været vidt omkring i vort land – herunder Nordjylland, Sønderjylland og Trekantområdet i løbet af de seneste år. I den historie, der udkommer i uge 41, går turen altså til Fyn.

Medier fra nær og fjern

Anders And & Co hører selvfølgelig til i den mere kuriøse afdeling af den medieomtale, det nye museum har fået og vil få. Men her er en liste over en række toneangivende medier, der har været på besøg i det nye hus:

Politiken, Berlingske, TV Avisen, TV2 Nyhederne, Jyllands Posten, Børsen, Kristeligt Dagblad, Kulturen på P1, Deutschlandfunk, Die Zelt, ZDF, ARTE TV, Der Tageszeitung, Der Tagespiegel, FAZ, Xinhau, Aftenposten, SVT, The Daily Telegraph, Financial Times, The Sunday Times, BBC, Dezeen, Monocle, CNN Travel, Reuters, Marie Claire og Lonely Planet.

Anledningen er, at den entreprenante ande-familie har fået nys om en helt særlig skat: Et glemt H.C. Andersen-eventyr! Onkel Joakim fører an, og han er sikker på, at fundet kan gøre ham endnu rigere, end han er i forvejen.

Annonce

Fyn rundt

Ænderne starter naturligt nok deres søgen i Andersens fødehjem. Men så let skal det ikke være for dem, og undervejs i den vilde skattejagt besøger de foruden Odense også Svendborg, Rudkøbing og Faaborg – ligesom de drager ud i det Sydfynske Øhav og slår et smut forbi Langeland og Tåsinge.

På den måde kommer der til at optræde en bred vifte af fynske seværdigheder i historien, såsom Odense Domkirke, Egeskov Slot, Vor Frue Kirke i Svendborg, Valdemars Slot på Tåsinge og Oehlenschlägers Bøg på Langeland.


Der er næppe nogen tvivl om, at fynboer vil elske denne historie.

Gitte Hoffmann Hansen, Story House Egmont


Slutningen kan ikke afsløres her, men det helt nye H.C. Andersens Hus, som åbner den 30. juni, kommer naturligvis også til at spille en rolle i jagten på det forsvundne eventyr.

Annonce

Hyldest til HCA

Idéen til historien kommer fra Anders And-bladets mangeårige redaktør, Svend Skytte, og manuskriptet er skrevet af Gorm Transgaard.

Gitte Hoffmann Hansen, som er marketingchef hos Story House Egmont, der udgiver Anders And & Co, ser frem til historien:

- Det er en uovertruffen skattejagt, som Onkel Joakim, Anders And og ungerne begiver sig ud på – og samtidig en fantastisk rundtur til alle de spændende, smukke og inspirerende steder, som Fyn og øhavet har at byde på, siger hun og tilføjer:

- Samtidig er det en behørig, eventyrlig hyldest til H.C. Andersen og den tidløse tiltrækningskraft, som vores kære nationaldigter til stadighed rummer. Der er næppe nogen tvivl om, at fynboer vil elske denne historie – og familier i resten af landet vil garanteret få lyst til at sætte kursen mod Fyn!

Helt præcis er det torsdag den 14. oktober, at udgaven af Anders And & Co med den fynske historie udkommer. Og formentlig vil Rip, Rap og Rup se ud, som de plejer og ikke være forvandlede til grimme ællinger.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Ugeavisen Odense

Fantastisk gadeshow med fuld fart på for hele familien

Ugeavisen Odense

Nyhed: Han Bubble Tea er åbnet i Odense

Ugeavisen Odense

Verdenskendt magasin: Odense er blandt de 100 mest interessante steder i verden at besøge

Ugeavisen Odense

Udvidelse: The Original Pita udvider med restaurant

Annonce