Annonce
Ugeavisen Odense

- Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg sikkert skide god til

Kathrine Anna Fjordside tog springet fra lægesekretær til butiksejer. Et spring, som krævede både Pippi-indstilling og masser af gå-på-mod.
Annonce

Nedergade 10. Det er umiddelbart et lokale med en høj succesrate.

Senest var lokalet rammen om Fabrek, en vintage-butik, der kun lå på adressen i et halvt år, inden den rykkede til et fire gange så stort lokale i Overgade.

Nu er et nyt bolig-univers og en ny kvinde rykket ind.

Atelier K er navnet på butikken, som i starten af november fik sit skilt op at hænge over den store og tunge dør til Nedergade 10.

Kvinden, der åbnede døren og butikken, er Kathrine Anna Fjordside. Hun er nyselvstændig. Og ligesom så mange andre af sin slags, kommer hun fra en helt anden baggrund.

- Jeg har de sidste 10 år arbejdet som lægesekretær og haft med kræftpatienter at gøre. Og så sker der ting i éns eget liv, man får selv kræft helt tæt ind på livet via venner og familiemedlemmer, og til sidst syntes jeg, at jeg var fyldt op.

- Nu var der noget andet, der skulle have lov at fylde, tilføjer hun med et forsigtigt smil.

Atelier K

Adresse: Nedergade 10

Åbningstider: onsdag til fredag kl. 11 til 17 og lørdag kl. 10 til 14 (søndagsåbent den 8. december kl. 10 til 14)

Annonce

En kreativ kvinde

Det nye, der skulle ske, lå på mange måder lige til højrebenet. En hobby, som pludselig blev levevejen.

- Jeg er meget æstetisk og har altid klippe-klistret, syet og brugt mine hænder. Hvis jeg for eksempel skulle have et nyt tørrestativ, har jeg aldrig taget turen i Jem & Fix, men i stedet søgt noget, der nærede det visuelle. Det er en side af mig selv, som jeg helt sikkert elsker, men som også kan være en byrde, griner Kathrine Anna Fjordside og tilføjer:

- Da mine børn skulle have et hammertræ, skulle det ikke være et hvilket som helst hammertræ, men et rigtig fint ét, smiler hun.

Det var derfor ikke en svær beslutning, hun skulle træffe, da Nedergade 10 blev ledigt.

- Jeg har altid været vild med det her lokale, så jeg tænkte, at nu er det nu, og det må bære eller briste, lyder det fra Kathrine Anna Fjordside.

Annonce

En ægte Pippi

Det har været en udfordring at starte, men alligevel hverken svært eller uoverskueligt, forklarer hun.

- Jeg har haft Pippi-indstillingen. Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg sikkert skide god til. Og jeg har simpelthen været nødt til at have den indstilling, understreger hun.

Den første tid har været god for Kathrine Anna Fjordside. Og hun håber, at hun kan være med til at få kunderne op af sofaerne, væk fra nethandlen og ud i butikkerne.

- Jeg kan rigtig godt lide kundekontakten og at give folk en oplevelse. Det kan forhåbentligt være med til at give folk lysten til at komme mere ud i butikkerne, siger hun.

Annonce

Ting, der fortæller historie

Et af formålene med at komme ud, er blandt andet, at man i butikkerne kan se og røre tingene.

- Jeg kan enormt godt lide, at ting fortæller en historie. De skal være praktiske og lavet af god kvalitet. Og så skal de ikke ligne hinanden, selvom de er ens. Man skal kunne se, at der er et menneske, der har siddet og lavet dem. Det giver historie og sjæl til tingene, og det skal opleves, forklarer hun.

Selvom adressen tidligere har huset en butik med fart på, drømmer Kathrine Anna Fjordside ikke nødvendigvis om at sprænge rammerne.

- Det behøver ikke at eksplodere. Jeg har det her lille fine univers, som jeg håber, at jeg kan få til at løbe rundt, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce