Annonce
Ugeavisen Odense

Det må gerne lyde ad helvede til: Mathis er ny mand i spidsen for den store studiestartsfest

27-årige Mathis Askebjerg Schmidt er ny leder af studiestartsfestivalen Generator. PR-foto
27-årig musikmand bliver ny leder for studiestartsfestivalen Generator, der efter planen afvikles igen til september.

Med under 24 timers varsel måtte sidste års studiestartsfestival generator hældes ned af brættet og aflyses trods alle mulige coronahensyn.

Og når festivalen vender tilbage efter planen den 9. til 11. september, så bliver det med en ny leder i spidsen. Det oplyser foreningen bag festivalen.

27-årige Mathis Askebjerg Schmidt, der arbejder på det københavnske musiklabel Konkylie og tidligere har lavet musikevents for blandt andet Roskilde Festival, Mikkeler og Politiken, bliver ny leder med et klar mål om at sætte retningen for studiestartsfestivalen fremover.

Annonce
Generator plejer at trække mange tusinde studerende til et væld af scener i centrum. Sidste år blev festivalen aflyst med under 24 timers varsel, men nu skulle den gerne vende tilbage til september - med en ny leder i spidsen. Arkivfoto: Simon Staun

- Mathis Schmidt har stort kendskab og en innovativ tilgang til musikbranchen, hvor han gennem sit arbejde med Konkylie, har fået skabt et brand, der er både fremadskuende og definerende for den musik vi lytter til nu og i fremtiden. Med Konkylie har han bevist, at man kan udvikle koncepter, hvis man griber dem helt anderledes an og ryster posen – og den energi glæder vi os vildt meget til at få helt ind under huden på Generator,” fortæller Anja Følleslev, der er formand for We Celebrate Odense, som er foreningen bag festivalen.


Live-musik må for mig gerne være skide grimt og lyde ad helvede til

Mathis Askebjerg Schmidt, ny leder af Generator


- Mathis har med sit store kendskab til studiemiljøet i Odense som tidligere studerende på SDU, samt hans erfaring fra musik og festival miljøet i Danmark en hel unik profil. Hans input til festivalens brand og strategiske udvikling er noget af det vi ser meget frem til i det kommende samarbejde”, siger hun.

Ny festivalleder

Den nye leder for studiestartsfestivalen Generator er:

Mathis Askebjerg Schmidt, 27 år

Uddannet fra SDU med en bachelor i Market and Management Anthropology

Kandidat: Cand. Merc. Brand Management and Marketing Communication

Han er født og opvokset i Odense, men bor i dag i København

Der er endnu ikke annonceret nogle navne til festivalen, men publikum kan godt forvente at blive udfordret.

- Det er sindssygt spændende at få lov til at arbejde med en festival som Generator. Det er en festival, der er grænsesøgende af natur og har ekstremt meget potentiale. Jeg glæder mig til at arbejde med Danmarks suverænt mest ambitiøse studiestartsfestival, siger Mathis Askebjerg Schmidt.

- Live-musik må for mig gerne være skide grimt og lyde ad helvede til. Det er følelsen man går fra koncerten med, der er vigtig. Og det er den følelse, jeg går efter, når jeg booker musik til Generator 2021, for det er de koncertoplevelser, jeg aldrig selv glemmer, fortæller han.

Ligesom sidste år arbejder Generator med COVID-19 restriktionerne som rettesnor i forhold til opbygning af årets festival. Generator arrangeres af foreningen We Celebrate Odense, der er stiftet af Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Slagteriet og Ungdomshuset.

Festivalen støttes økonomisk af Odense Kommune og Albani.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce