Annonce
Ugeavisen Odense

- Det må være Danmarks dyreste gulv: Ronnie viser rundt i sin vilde drengerøvs-hule

Ronnie Heltborg bag baren. Sammen med sine nærmeste venner har han skabt en hule til Albani-indtag og fodbold. OB er holdet, gutterne følger. Vi må håbe øllene er bedre end striwernes nuværende form. Foto: Kristian Isaksen
I løbet af det seneste år har Ronnie Heltborg og en håndfuld af de nærmeste venner, forvandlet et opbevaringsrum til en bar. Den er på mange måder speciel, men det er gulvet, der bærer den absolutte hovedrolle.

Paarup: Hvad gør man, når statsministeren lukker landet og bandlyser de jævnlige besøg til byens udskænkningssteder?

Man bygger da bare sin egen bar.

Ronnie Heltborg har "snydt" systemet sammen med en håndfuld gode kammerater, der i løbet af det seneste år har forvandlet et sjælløst opbevaringsrum til en beværtning, de fleste mænd vil kigge misundeligt efter.

Annonce

- Det har egentlig været en drøm længe og da coronaen ramte, gav det pludselig tid til at gøre noget ved det, fortæller han.

De mange Albani-relikvier stjæler ved første øjekast nye gæsters opmærksomhed. Flasker, fade og skilte, som alle bærer dette særlige element af historie og værtshusstemning.

I samspil med den rød-hvid-ternede dug, som pryder barens eneste bord, føler man sig straks velkommen og får automatisk lyst til at råbe: "Bartender! Stik mig en Odense".


Der er også mange, der har spurgt, hvordan fanden vi kunne finde på at begive os ud i det. Hvad kan jeg sige - vi kan godt lide Underberg og vi havde pludselig muligheden for at lave noget, der var anderledes. Dem, der kender os, har grint undervejs, men de har også heppet, for de synes alligevel, det er lidt af en bedrift.

Ronnie Heltborg


Man kan bruge lang tid på at fordybe sig i detaljerne og udsmykningen, men spørger du Ronnie Heltborg er der ingen tvivl om, hvad han føler kraftigst for i denne drengerøvenes hellige hule.

Gulvet.

62.500 propper

Han ser ned på det med et bekymret blik. Som en forælder, der kigger på et sygt barn.

- Der er kommet lidt luft ind under, men det skulle gerne blive fikset meget snart.

Små, runde og grønne plastikstykker ligger i snorlige rækker under det gennemsigtige lag epoxy.

Alle mulige samleobjekter pryder i baren. - Jeg har spurgt rundt omkring på Facebook efter genstande. Mange er kommet med ting helt gratis. Det har været en god oplevelse at se, hvor behjælpelige folk er, fortæller Ronnie Heltborg. Foto: Kristian Isaksen

De er årsagen til den ærekærhed, han tydeligt føler.

- Det er jo det her, der virkelig gør baren speciel og til sin helt egen. Jeg har i hvert fald ikke hørt om noget lignende før. Og det er der, så vidt jeg er orienteret, heller ikke andre, der har.

Det er kapsler til Underberg - en tysk bitter, der sædvanligvis serveres i små, brune flasker indeholdende en mængde svarende til et shot.

Skal man være imponeret elle ryste på hovedet, kan man tænke ved sig selv. Uanset hvad har det taget tid og krævet vilje at udføre gulvet så disciplineret, som det er blevet.

- Der er 62.500 propper og det har taget os 64 timers uafbrudt arbejde at lægge dem.

Firmaet bag Underberg er også blevet opmærksom på Ronnie Heltborgs kuriøse gulv. - Når coronaen har lagt sig, håber jeg lidt, at vores indsats kan munde ud i en rundvisning nede på fabrikken. Foto: Kristian Isaksen

Det er da nogle voldsomme fester, I har skullet holde i jeres lille corona-selskab for at nå derop?

- Haha. Ja. Men bare rolig - vi har selv kun drukket os til 3000 af dem. Så har vi skaffet yderligere 9000 og fået resten doneret. Det var derfor, det kunne lade sig gøre. Ellers var vi aldrig kommet derop, fortæller Ronnie Heltborg, der ikke kan give en fornuftig forklaring på, hvorfor de kastede sig ud i den aparte mission.

Fun facts om gulvet. Foto: Kristian Isaksen

- Der er også mange, der har spurgt, hvordan fanden vi kunne finde på at begive os ud i det. Hvad kan jeg sige - vi kan godt lide Underberg og vi havde pludselig muligheden for at lave noget, der var anderledes. Dem, der kender os, har grint undervejs, men de har også heppet, for de synes alligevel, det er lidt af en bedrift.

Annonce

Konen elsker det

Hvis du sidder og tænker, at Ronnie Heltborg i kraft af sin hule, hvor han jævnligt samler en håndfuld gutter til øl og fodbold, har prioriteret familielivet fra, skal du tro om igen.

- Min kone elsker baren. Hun er faktisk en af årsagerne til, at vi gik i gang med arbejdet. Vi har længe været enige om, at rummet skulle laves om. Hun er tit selv med og så sidder vi ikke og fylder i stuen, hvis hun vil have fred. Og så har vi også vores børn med herude. De synes, det er sjovt at komme med på bar.

På endevæggen står en flaskeholder med Odense-pilsnere, hvis etiketter har ændret sig en smule.

Kælenavne på hvert enkelt medlem - nogle skal man have mere fantasi til at forstå. Eksempelvis Lars Erik Knæ. Avisen fik historien bag, men den tåler ikke dagens lys, så den beholder redaktionen og Klatten for sig selv. Foto: Kristian Isaksen

I stedet for øl-navnet optræder kælenavnene på hver af barens stamgæster.

Yderst er det dog ikke et kælenavn. Der står Rikke.

- Og se så her, siger Ronnie Heltborg, da han hiver flasken og peger på teksten.

"Husk blomster til Rikke".

- Det er så drengene bliver mindet om, at der følger en pris med at komme i baren. Jeg synes faktisk, de er rimeligt gode til at huske blomster til min kone, griner Ronnie Heltborg, der også skylder Rikke en tak for barens navn.

Klatten, som der står på et guldskilt.

- Ja, det er et meget sjovt navn. Det husker man. Det kom egentlig bare af, at vi drak øl. Da vi skåler, vender min kone sig om og støder ind i min arm, så der ryger øl ud på gulvet. Da hun tørrer den op, spørger hun, hvad hun skal gøre af klatten. Vi begyndte alle spontant at grine og så var Klatten født.

Annonce

Det bliver ikke vildere

Baren fremstår i dag så godt som færdig efter cirka et års arbejde. Der vil kunne blive føjet lidt Albani-samleobjekter til henad vejen, men ellers kan Ronnie Heltborg kigge på sit værk med stor tilfredshed - og en smule vemod.

- Jeg synes, resultatet er blevet megafedt. Det er noget, vi virkelig har lagt kræfter og tanker i, og det er noget, folk snakker meget om. Det er bare en god historie - og tænk over, hvor mange mennesker, der har været med i projektet. Altså, hvor mange forskellige, der har drukket en Underberg for, at vi kunne få et gulv. På den måde er der mange mennesker til stede i det her rum. Min kone og jeg har også talt om, at nu kan vi så aldrig flytte herfra. Så det er heldigt, at vi trives her.

Det kræver af og til blomster til Ronnie Heltborgs kone at få adgang til baren. Foto: Kristian Isaksen

- Men det er også specielt, når man når til vejs ende med noget så stort. For hvad så nu? Vi kommer aldrig til at overgå det her. Vi er startet med det vildeste. Vi har faktisk regnet lidt på det. Hvis vi helt selv skulle have skaffet propper og havde hyret professionel hjælp til flydespartlen og hvad der ellers har fulgt med, så ville gulvet have kostet 750.000 kroner. For 12 kvadratmeter. Det må være Danmarks dyreste gulv, griner Ronnie Heltborg.

Du kan se mere til Klatten og andre Underberg-fans sjove påfund på facebooksiden Underberg 4ever - en dansk hyldestside til den tyske bitter.

Fade i alle mulige afskygninger. Andre øl- og sprutmærker har mast sig ind imellem samlingen af Albani-memorabilia, men det er den fynske humle, der virkelig betyder noget for gruppen. Foto: Kristian Isaksen
Ronnie Heltborg  ved bordet bordet med dugen, der ikke kan se anderledes ud I alt kan der være 11 siddende gæster i baren. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce