Annonce
Ugeavisen Odense

Discgolferne har overtaget Hejmdalsvej: - Beboerne kan ikke være her for al den trafik

Hejmdalsvej 3. april efter middag. Foto: Kurt Frandsen
Trafikken er taget til på Hejmdalsvej det seneste år i takt med, at discgolfen er blevet mere populær. Det er helt skidt, hvis man spørger beboerrepræsentanten på vejen.

Bolbro: I begyndelsen tænkte Kurt Frandsen ikke meget over opjusteringen af den gamle discgolf-bane tæt ved hans adresse på Hejmdalsvej, hvor første kurv på ruten befinder sig.

- Det var da fint, hvis der blev sat noget op, som folk ville bruge, fortæller han.

Han havde dog overset, at første kurv altid vil være der, spillerne søger hen fra start og dermed også parkerer.

- Nu er der biler fra klokken otte om morgenen, til det bliver mørkt. Det er sgu ligemeget om det regner, blæser eller sner. Så kommer de. Når det først bliver lyst nok, er de her vel 16 timer i døgnet. Og vi kan snart ikke være her for al den trafik, skumler han.

Kurt Frandsen er repræsentant for beboerne på Hejmdalsvej. Han fortæller, at der er bred enighed om, at discgolfernes indtog ved parken er generende.


Det er opstået en utryghed. Man skal jo vogte sig for at få en disc i hovedet - og så taler spillerne om, at vi står i vejen på deres bane! Det er meget provokerende, at de omtaler området som deres. Det er en offentlig park. De må simpelthen have tålmodighed

Kurt Frandsen


- Først og fremmest er det noget bøvl med trafikken. Der er biler overalt. Dernæst er faunaen jo borte fra skovområdet, de spiller i og skovbunden er blevet trampet ned. Naturens vilkår er blevet forringet og os borgere kan jo ikke færdes der uden at risikere at få en disc i nakken, siger han beklagende.

Kan leve med boldbanen

Overfor Kurt Frandsens matrikel fylder et grøn areal. Det er en boldbane, som i de varme måneder ligeså tiltrækker gæster.

Hejmdalsvej 3. april om morgenen. Foto: Kurt Frandsen

- Den kan jeg fint leve med. Det er jo en del af betingelserne for at bo her, men når de for alvor begynder at komme tilbage, så kan jeg ikke se, hvordan der skal være plads til dem, der bor her. Desuden blev vi aldrig spurgt ind til, om vi havde indsigelser til discgolf-anlægget. Det synes jeg jo, vi burde være blevet, siger han.

Hvad siger beboerne til at gå tur i parken - som de skal dele med spillerne?

- Det er opstået en utryghed. Man skal jo vogte sig for at få en disc i hovedet - og så taler spillerne om, at vi står i vejen på deres bane! Det er meget provokerende, at de omtaler området som deres. Det er en offentlig park. De må simpelthen have tålmodighed. Og vi går ikke bare et andet sted hen. Flere af beboerne er oppe i 80'erne. Det var jo her de kom over for at få noget luft, men det er forbi nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce