Annonce
Ugeavisen Odense

Drinks til døren: Malte og Benjamin leverer cocktails til din adresse

Malte og Benjamin har indrettet et køkken i Vestergade, hvor de laver de drinks, der skal leveres ud til deres kunder. Foto: Kurt Rasmussen
Et nyt koncept er ved at tage form i Odense i form af en service, hvor man kan bestille færdiglavede drinks direkte til sin egen adresse.
Annonce

Vestergade: Forestil dig, at du sidder og hygger med dine venner og får lyst til en god drink, men mangler ingredienserne. Den situation har Malte Theodor Trøst Sørensen sammen med Benjamin Holst Rasoulinia løst gennem en speciel service.

- Vi leverer kvalitetsdrinks direkte hjem til kunden på samme måde, som hvis man bestiller en pizza, siger Malte, der fik ideen for to måneder siden.

- Vi var til en fest dagen efter juleaften og var nået til et tidspunkt på aftenen, hvor vi sad og drak rom med Pepsi Max uden is. Det var bare nederen, når man er vant til at få gode drinks, siger Malte, som dog fik vendt situationen til noget positivt.

- Det slog mig, at der manglede en service, hvor man kunne bestille drinks til døren, og jeg kiggede på Benjamin og sagde, ”Det er da det!”, og så gik vi bare i gang, fortæller han og understreger, at der ikke eksisterer nogen lignende service på markedet.

Kunderne skal føle, at når de bestiller cocktails hos os, så får de mere end en drink. Det skal være en oplevelse hele vejen igennem både fra det visuelle og mødet med drinken, til at det smager fantastisk.

Malte Theodor Trøst Sørensen

Annonce

Barndomsvenner

De to barndomskammerater havde gennem længere tid snakket om at starte et fælles projekt op, og nu fandt de deres sparepenge frem og fik oprettet firmaet E-baren APS med en bestillingshjemmeside og en app på vej.

- Vi åbner op for bestillinger lørdag den 14. marts, og vi har eksperimenteret med en stresstest, for at se, hvor mange drinks vi kan nå at lave under en spidsbelastning, og lige nu kan vi klare 12 bestillinger i timen, fortæller Benjamin.

I starten vil de begrænse sig til at levere drinks inden for 30 minutter i en radius på seks kilometer fra deres køkken i Vestergade, og samtidig tilbyder de en introduktionspris på 50 kroner pr. drink.

- Men det er kun i starten. Det er meningen, at vi skal udbrede konceptet til København, Aarhus og Aalborg, og der går ikke længe, inden vi er i England og Tyskland, siger 25-årige Malte med en uimodståelig, ungdommelig energi, mens Benjamin udgør den mere besindige part af direktørduoen.

- Nu skal vi først have det op at køre, og så må vi se, hvor langt det kan bære, lyder det fra den 23-årige partner.

Og duoen er ikke i tvivl om, at deres venskab vil bestå, selvom det er første gang, de laver forretning sammen.

- Vi er jo ikke enige om alting, men jeg er sikker på, at vi kan finde ud af det, for der findes ikke de penge, der er mere værd end vores venskab, siger Malte.

Annonce

Kvalitetsdrinks

Men én ting er de to iværksættere enige om: kvaliteten i cocktailene.

- Din cocktail er ikke bedre end dine råvarer, så derfor bruger vi kun friskpressede frugter og vi sier også frugtkød fra. Vi har brugt meget tid på at eksperimentere med ingredienser og smagsnuancer, siger Benjamin.

- Og vi fandt hurtigt ud af, at vi var nødt til at spytte ud igen, for ellers virkede vores smagsløg ikke helt perfekt, siger Malte med et lille grin og forklarer, at de begge er børn af restauratører.

- Vi er kommet i restaurationsmiljøet, siden vi var helt små, og vi elsker at snakke om, hvordan man kan udvikle og forbedre oplevelsen når man spiser og drikker.

Og den erfaring vil de nu levere ud til kundernes dørtrin.

- Når vi kommer ud med vores cocktails, så er det essentielle, at vi gerne vil gøre op med de der lunkne sodavandsdrinks og flade dåsebajere. Kunderne skal føle, at når de bestiller cocktails hos os, så får de mere end en drink. Det skal være en oplevelse hele vejen igennem både fra det visuelle og mødet med drinken, til at det smager fantastisk. Det er vigtigt, siger Malte.

I alt 24 drinks er der plads til i de køletasker, der benyttes til at transpore drinksene ud til kunderne. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Forsmag

Lanceringen af deres koncept finder sted 14. marts, men allerede en uge forinden kan odenseanerne få en forsmag på, hvad det er for en service, E-baren vil levere rundt om i byen.

- Vi laver en event fredag den 6. marts fra kl. 16 og et par timer frem, hvor vi går rundt med nogle cocktail i gågaden og tilbyder folk en drink. Vi vil jo gerne snakke med folk om vores produkt, og vi håber, at de vil tage godt imod det her i Odense, siger Malte, og lader endnu en gang de større tanker få frit spil.

- Det er ikke umuligt, at man vil kunne finde os på en stand på Tinderbox og på Roskildefestivalen senere i år, lyder det med et smil fra Malte.

Malte har blandt andet erfaring fra Melbourne i Australien, hvor han var bartender i et år. Foto: Kurt Rasmussen
Det visuelle er et meget vigtigt parameter, som Benjamin her demonstrerer ved at drysse vanilje på myntebladene i en Strawberry Daiquiri. Foto: Kurt Rasmussen
De to bartendere har forberedt sig gennem to måneder for at være klar til lanceringen 14. marts. Foto: Kurt Rasmussen
Benjamin og Malte har været bedste venner, siden de mødte hinanden i Lilleskolen Odense for 14 år siden. Foto: Kurt Rasmussen
En portion bestående af tre forskellige smagsprøver er klar. To Strawberry Daiquiri, to Pina Colada og to Rabarber Cosmopolitan. Foto: Kurt Rasmussen
Ifølge E-Barens ejere er råvarerne et vigtigt parameter, og alt er hjemmelavet. Foto: Kurt Rasmussen
Der skal mange råvarer til for at skabe et stort udvalg af cocktails. Foto: Kurt Rasmussen
Her er Benjamin i gang med at blende jordbær til en Strawberry Daiquiri. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce