Annonce
Ugeavisen Odense

Dyrups truckere drømmer stort: Tag børnene med ud og prøvekør en lastbil

RC Model Truck Fyn inviterer hver onsdag på fjernstyret lastbilkørsel i målestoksforhold 1:14. Foto: Kristian Isaksen
RC Model Truck Fyn har de seneste år arbejdet benhårdt for at gøre sine faciliteter endnu bedre - hallen er ved at være på plads og snart begynder arbejdet på at gøre visionerne for udendørsarealerne til virkelighed.
Annonce

Dyrup: Ved første øjekast er der ikke gået en byplanlægger tabt i Jens Engholm, men man skal se forbi det umiddelbare syn ved besøget hos RC Model Truck Fyn i Dyrup.

Man skal se ind i formand Jens Engholms hjerne.

I den er der ingen grænser for, hvor godt det kan blive, når først den lille by står færdig med flere ruter, betonbelagte veje, en havn, der fyldes med vand og en kanal, der når om på den anden side af bjerget.

Der skal være flere huse, en tømmerhandel og et skib.

Man ser et hobbytogbane-landskab for sig - i noget større format.

I dag er det dog sparsomt med detaljerne og man kunne foranledes til at tro, at formanden aldrig vil komme videre med sine maleriske visioner for banen, hvorpå han og 77 andre medlemmer fordriver tiden med deres hobby.

Lastbilerne.

For han har haft seks år til ekspansionen. Det kræver dog indsigt, førend man kan dømme andre. Og Jens Engholm. Ham kan ingen dømme. Han fortjener tværtimod skulderklap i hobetal.

Annonce

Hangaren

- Det blev et spørgsmål om prioritering. Vi kunne være kommet meget længere med udendørsarealerne, hvis ikke det var for indendørsarealerne, fortæller Jens Engholm, og skuer fra plateauet på banens bjerg over imod, hvad der ligner en mini-hangar.


Vi går i gang denne sommer og så må vi se, hvor langt vi kommer. Det handler primært om tid, for motivationen er der. Jeg kunne nok godt være gået i gang selv i nogle timer hist og her, men det giver bare noget andet, når man har flere hænder til rådighed og kan tage et stort læs, så det også ser ud af noget

Jens Engholm


- Den gik vi i gang med for to år siden. Vi har fået stor økonomisk støtte af kommunen og eftersom vi ikke svømmer i penge, har vi selv lagt kræfter i at få den op at stå, siger formanden.

Den slags tager selvfølgelig tid, når det hårde arbejde gøres på frivillig basis.

- Vi har lige isoleret den. Vi havde en snak om, hvorvidt vi skulle gøre det først eller begynde at shine mere op udenfor, men vi synes, det var vigtigt at have noget klar til de kolde måneder, siger han, og tilføjer, at planen er, at der skal kigges seriøst på de ulmende planer udenfor meget snart.

- Vi går i gang denne sommer og så må vi se, hvor langt vi kommer. Det handler primært om tid, for motivationen er der. Jeg kunne nok godt være gået i gang selv i nogle timer hist og her, men det giver bare noget andet, når man har flere hænder til rådighed og kan tage et stort læs, så det også ser ud af noget.

Jens Engholm står på bjerget - herfra kan han se hele banen, som han gerne så blev mere vidtrækkende. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Har selv kørt

Avisen er i dagens anledning på besøg, fordi klubben holder åbent hus.

Men havde redaktionen været bekendt med 10-års jubilæet, de mange medlemmer, hangarens/klubhusets opståen, visionerne og ikke mindst menneskene og deres flammende passion - så havde vi aflagt en visit lang tid før.

- Jeg kørte selv lastbil førhen, siger Jens Engholm, der lever videre i datidens dyder her på banen.

- Jeg synes, der var noget fascinerende over at styre et maskineri med så mange kræfter. Men mit arbejdsliv og min hobby er usammenlignelige. Jeg er faldet for det her på grund af lastbilerne, men det handler mere om at bygge end om at køre.

I bygger selv bilerne?

- Altså man køber et sæt, som man bygger og derefter kan man modificere, som man selv ønsker det, forklarer formanden.

Indendørsarealet, som er vel på vej til at blive et godt sted at køre i de kolde måneder. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Prøv det selv

Det er en gammel BMX-bane, klubben holder til på. Det giver mulighed for opadgående kørsel og bygning af broer. En anden dimension, end den man ser i haller, hvor det ofte er kørsel på flad vej.

- Vi er nået et stykke trods alt - det kan man jo selv komme ud at se. Vi har masser af lastbiler til rådighed og jeg har allerede nu set børn, der kunne være blevet ved i timevis, siger Jens Engholm, og ridser op.

- Vi har fem skolevogne af mærkerne Scania, Mercedes Benz og Volvo og vi byder indenfor til en sodavand eller en kop kaffe hver onsdag frem til 5. august fra 10 til 17.

I klubhuset er der køkken og langbord, så der kan snildt spises en frokost i venligt hobbylag. På endevæggen hænger en fladskærm, som er forbundet til en computer, der selvfølgelig kun viser billeder af modellastbiler. Her et monstrum fra Snave. Foto: Kristian Isaksen
Der kan godt lige sidde lidt fast. Foto: Kristian Isaksen
Jens Engholm går rundt i det kuperede og bevoksede terræn og beretter om sine planer. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Midtbyen får ny bottleshop

Annonce