Annonce
Ugeavisen Odense

Efter 25 år på prædikestolen: Præsten Jan springer ud som parterapeut

Jan Dues drøm om egen praksis er blevet til virkelighed med Due Parterapi. Foto: Christian Thogersen
I mere end 25 år har Jan Due fungeret som præst, men nu er prædikestolen skiftet ud med blødere lænestole i hans terapilokale i Odense, hvor han frem over vil hjælpe par til at få kærligheden til at blomstre.

Odense M: Efter 25 år som præst og 12 år i Red Barnet med ansvar for organisationens sociale aktiviteter i Region Syddanmark, har Jan Due valgt et karriereskifte, der involverer en god portion næstekærlighed.

Det er så smukt, når det lykkes et par at få genoprettet kontakten med hinanden

Jan Due

- Det er en gammel drøm, der nu bliver virkelighed. I min tid som præst var der mange par, som henvendte sig om hjælp. Jeg oplevede, at det ikke var nok med bønner og tilfældige gode råd, så derfor uddannede jeg mig til parterapeut, og lige siden har jeg drømt om at starte en fuldtidspraksis, fortæller den 58-årige Jan Due.

Prædikestolen er skiftet ud med tre bløde stole i Jan Dues terapilokale. Privatfoto

- Det var et rigtig stort skifte og en stor beslutning fra mig, men jeg var startet relativt ung som præst og havde brug for at se verden uden for kirken og bringe mig i spil som menneske i nye arenaer af livet, siger han.

Annonce

Han kan fortælle, at skilsmisseprocenten i Danmark ligger på lige under 50 procent, og at stadig flere vælger at leve som single.

- Kun en ud af fire sammenbragte familier klarer skærene, så hvad er det lige, der skal til, spørger Jan Due retorisk.

Smukt når det lykkes

- Det er min oplevelse, at mange bærer på en stor længsel efter at få kærligheden til at fungere i hverdagen. Man vil så gerne, og så lykkes det ikke alligevel. Kontakten mellem parrene går i stykker, og i stedet kommer der en mur, siger han og fortæller, at han brænder for at hjælpe par i krise.

- Det er så smukt, når det lykkes et par at få genoprettet kontakten med hinanden, for når kontakten er der, så bliver det meget nemmere at løse de problemer, der nu engang altid er i parforhold og familier, og det er jo også vigtigt, at mor og far trives godt. Det sætter så mange positive ringvirkninger i gang, lyder det fra parterapeuten.

Annonce

Den røde tråd

På spørgsmålet om, hvad præstegerningen og indsatsen i Red Barnet lige har med parterapi at gøre, svarer Jan Due med et bredt smil:

- Den røde tråd er det, der sker, når mennesker bliver set, hørt og mødt. Præsten og forfatteren, Johannes Møllehave sagde engang, at ”vi bliver til i hinandens kærlige øjne”, lyder det filosofisk fra den tidligere præst, der har en overbevisning om, at vi vokser og trives i trygge relationer til andre.

- Det gælder både børn og voksne. I parforholdet er der et helt afgørende spørgsmål: Er du der for mig? Ser du mig? Jeg bliver berørt, hver gang par får øje på hinanden igen. Lige dér ramler muren ned, og kontakten genoprettes, siger den tidligere præst, det nu er sprunget ud som parterapeut i sin egen fuldtidspraksis.

Due Parterapi

Adresse: Rughavevej 5, 5230 Odense M

Telefon: 23710854

E-mail: jan@dueparterapi.dk

Annonce
Ugeavisen Odense

Vask på abonnement: Wash World åbner bilvask ved Bilka

Annonce
Ugeavisen Odense

Et mekka for de mindste: Stort legetøjsmarked på Flakhaven

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Ugeavisen Odense

Bobler hos Recordpusher: Champagnefestival varmer op med konkurrencer og vinyl

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Ugeavisen Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Ugeavisen Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Ugeavisen Odense

- Der er nogen bag døren: Imens mand stod i badet, listede fremmed kvinde sig ind i hans hjem

Ugeavisen Odense

Hans og Martin er de sidste, der er sammen med dem, du har elsket: - Jeg kan stadig få en klump i halsen, når jeg læser hilsenerne på kisten

Ugeavisen Odense

Odenses krematorie er presset til bristepunktet - bedemænd afvist i døren: - Der har ikke været plads til flere døde

Ugeavisen Odense

Vågnede til chokerende syn: Familie sov trygt, da nogen i nattens mulm og mørke var trængt ind i deres hus

Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Vi afslører gourmetrestaurants nye lokation og en ny specialbutik i Vestergade

Skibhus Avisen

Mon stjernen Totti ved, at en sandwichbar i Odense er opkaldt efter ham

Annonce