Annonce
Ugeavisen Odense

Efter 25 års tørke: Laura er den første, der har opnået guld i kosmetik-svendeprøven

Laura Stensbjerg har som den første bestået svendeprøven til kosmetikeruddannelsen med maksimumskarakterer hele vejen rundt. Foto: Kurt Rasmussen
I de 25 år, kosmetikeruddannelsen har eksisteret, har ingen løst svendeprøven til en guldmedalje før nu, hvor Laura Stensbjerg har nået det ellers uopnåelige.
Annonce

Odense: Ingen troede det muligt. At nogen skulle kunne aflevere en kosmetik-svendeprøve og opnå den højeste karakter i alle discipliner. Men det er, hvad Laura Stensbjerg for nylig har gennemført på Syddansk Erhvervsskole.

- Det var fuldstændig sindssygt, for det havde altid været umuligt at få guld. Sølv havde altid været det højst opnåelige, og pigerne i klassen grinte, når jeg sagde, ”hvorfor er der en guldmedalje, når man ikke kan få den alligevel”, lyder det fra den 25-årige nyuddannede kosmetiker.

Annonce

Højtidelig eksamen

For fire år siden gennemførte Laura Stensbjerg en materialist-uddannelse, men hun ville mere og meldte sig til kosmetiker-uddannelsen i Odense. Tidligere i år bestod hun den teoretiske eksamen med topkarakterer, og 23. juni var turen kommet til den berygtede svendeprøve.

Da hun havde gennemført den syv timer lange og grundige eksaminering, ventede hun på resultatet sammen med sine medstuderende og undrede sig over, at lokalet langsomt blev fyldt med lærere og andre personer fra skolen.

- Inspektøren var begyndt at filme, og jeg tænkte, nu bliver det da lidt for højtideligt. Og da jeg som den sidste i rækken skulle have beviset, fik jeg at vide, at jeg fik guld. Det var ligesom en fodboldkamp, hvor alle klassens piger sprang ind og krammede mig, og jeg græd helt vildt af glæde, siger Laura Stensbjerg, der stadig har svært ved at forstå det.

- Ingen havde nogensinde før opnået at få en guldmedalje i kosmetik, siger hun.

Annonce

Hårdt arbejde

Men hun var ikke kommet sovende til sit resultat, der bød på rene 12-taller både i de teoretiske og fysiske prøver.

- Det har været et sindssygt hårdt arbejde. Der er meget teori, og man skal brænde for sit fag og hele tiden lære noget nyt, siger hun og fortæller, at hun altid har følt en stor interesseret for faget.


Jeg er meget glad for mit arbejde. Det er jo rart at kunne spørge folk, ”hvad kan jeg hjælpe dig med”. Det er ikke en tom sætning, jeg mener det virkelig

Laura Stensbjerg


- Man kan godt kalde mig en hudnørd, for jeg suger alt til mig af viden. Ikke kun i skolen men også privat. Jeg keder mig, hvis jeg ikke enten er på arbejde eller sidder hjemme og nørder med den sidste viden, siger hun og afslører, at det er noget, der ligger til familien.

- Min farmor er også kosmetolog, og hun har lært mig nogle tips og tricks, som jeg ikke kendte, og det er jo også spændende, at jeg har kunnet gå i hendes fodspor, siger Laura Stensbjerg.

Og det var hendes storesøster, som er materialist, der fik lillesøsteren ind at arbejde som ungarbejder hos Matas.

- Jeg startede som 13-årig skolepige med at pakke varer ud og ind. Egentlig var det bare et skolejob for mig, men jeg faldt for faget og fik også uddannelsen som materialist, siger hun.

Annonce

Den rette hylde

Laura Stensbjerg taler sig mere og mere varm og stråler med hvert ord, der handler om hendes fag.

- Jeg har en grundig viden om hudens opbygning og om hudsygdomme, hormonelle påvirkninger, muskler, nerver og lymfesystemet. Mit fokus er meget på det ydre med ansigtsbehandling, makeup, manicure og pedicure, voksbehandlinger, massage og alt, hvad der har med forskønnelse af kunderne at gøre, siger hun og fortsætter.

- Jeg er meget glad for mit arbejde. Det er jo rart at kunne spørge folk, ”hvad kan jeg hjælpe dig med”. Det er ikke en tom sætning, jeg mener det virkelig, siger hun og fortæller, at hun glæder sig til at træde ind i rollen som souschef i Matas i Rosengårdcenteret 25. juli.

Og hendes status som Danmarks eneste guldmedalje-kosmetolog er ikke noget, der fjerner hendes jordforbindelse.

- Flere har sagt, at jeg skal være selvstændig med min egen skønhedssalon, men jeg elsker et være en del af et team. Her er vi 20 piger, og det er megafedt. Jeg er lige præcis, hvor jeg gerne vil være, lyder det fra Laura Stensbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce