Annonce
Ugeavisen Odense

Efter 60 år som frisør: - Det er jo umuligt at give slip

Else Ladefoged har gennem 40 år drevet sin egen frisørsalon, Salon Briell, i Vestergade i Odense. Foto: Kurt Rasmussen
Mandag 16. maj kan Else Ladefoged fejre 60-års jubilæum som frisør og 40-års jubilæum i egen salon.

Vestergade: Man skal igennem slippen ved Vestergade 100 for at finde ind til Salon Briell, som har været Else Ladefogeds salon siden 1982. Men hendes karriere som frisør startede allerede 20 år tidligere hos Jytte Hansen i Espe.

- Jeg valgte faget, fordi jeg ville, men det var jo egentlig utroligt, at jeg vidste det som 15-årig, siger Else Ladfoged og tænker tilbage i tiden.

- Jeg må have vidst, at jeg ville det. Jeg havde fået en plads på efterskolen, men da jeg fik en mulighed for at komme i lære i Jyttes salon, var jeg slet ikke i tvivl, og jeg har slet ikke været i tvivl siden, lyder det fra den 74-årige frisør, der har oplevet både opture og nedture gennem sin lange karriere.

Annonce

- Gennem 60 år er det jo ikke bare solskin hele vejen igennem. Men det har været godt og sjovt og dejligt, og jeg har nok også en god portion stædighed, der hjælper, siger hun med et lille grin.

Jeg har det godt og er glad for at være rask og rørig, så jeg kan sagtens fortsætte nogle år endnu

Else Ladefoged

Spændende arbejdsliv

En af hendes højdepunkter var, da hun blev fynsmester i damefrisering i 1975, men ellers er det den gode kunderelation, der har holdt hende ved ilden gennem årene.

- Når ens arbejde også er ens hobby, så er det fantastisk rart at gå på arbejde hver dag. Jeg har været frisør i alle årene, fordi jeg godt kan lide det, og fordi jeg synes, mit liv har været spændende, og så er det jo fantastisk at have nogle kunder, der er loyale, siger hun og fremhæver, at kundekredsen har en indbygget vækst.

- Så får de børn, og de næste generationer kommer her også, så det bliver næsten sådan lidt familieagtigt til sidst. Vi kender hinanden virkelig godt, og så er det jo umuligt at give slip, siger hun og nævner en helt speciel person.

- Min ældste kunde, murermester Jespersen, er 102 år gammel, og han er kommet her i alle årene, men sidste gang måtte jeg tage ud til ham, for han har ikke længere nemt ved at komme herned, siger hun.

Annonce

Ingen planer om pensionering

Selvom Else Ladefoged har noget, der ligner et rekordlangt arbejdsliv bag sig, har hun ikke overvejet at slippe tøjlerne. De seneste år har hun imidlertid indgået et forretningsfællesskab med frisøren Bellacci Frizisto, som hun nu deler salonens lokaler med. Hun har ikke længere nogen ansatte, men servicerer sine kunder fra en fast plads i salonen, hvor hun møder ind hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Else Ladefoged har indgået et forretningsfællesskab med Bellacci Frizisto, så der nu er to selvstændige frisører, der deler lokalerne Vestergade 100B. Foto: Kurt Rasmussen

- I gamle dage arbejde jeg også lørdag, men der har jeg valgt at have en fridag, siger hun og ligner én, der ikke kunne drømme om at gå på pension.

- Jeg har det godt og er glad for at være rask og rørig, så jeg kan sagtens fortsætte nogle år endnu, lyder det med en god portion energi fra Else Ladefoged, der for øvrigt kan fejre sin 75-års fødselsdag 3. juni i år.

Men først er det jubilæumsreceptionen for kunder og forretningsforbindelser, der står på programmet. Den finder sted i Teater 95B i Vestergade mandag 16. maj fra kl. 14 – 17.

Annonce
Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Ny restaurant får navn og mange nyheder på vej

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Ugeavisen Odense

Plaster, prævention og rene sprøjter: Jan, Jeanne og Louise hjælper byens socialt udsatte til bedre sundhed

Ugeavisen Odense

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

Ugeavisen Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Ugeavisen Odense

Hyldest til indkøbscenteret: Chris Grey & the Bluespand laver funky business i Tarup Center

Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce