Annonce
Ugeavisen Odense

Efter et års corona-stilhed: Lægehuset i Vollsmose er officielt åbnet

Thomas Lyngsø Helt (tv) og Peder Ahnfeldt Mollerup skåler på det samarbejde, der gør det muligt at drive en lægeklinik i Vollsmose. Foto: Kurt Rasmussen
Et år efter at alles Lægehus Vollsmose blev etableret, kunne klinikken invitere til en officiel åbningsreception.

Risingsvej: Alkoholfri bobler og søde sager fylder på bordet i foyeren i alles Lægehus Vollsmose, og blandt gæsterne er flere politikere og ansatte fra Region Syd mødt op for at fejre klinikken ved den officielle åbningsreception.

Der er tale om en klinikåbning, som har været længe ventet i området.

Jeg har tidligere kørt et u-landsprojekt i Uganda, så hvis jeg kunne klare et sundhedstilbud der, kan jeg også klare det i Vollsmose

Peder Ahnfeldt Mollerup

Siden læge Preben Fabricius Mølbæk i 2004 valgte at gå på pension, har der ikke været nogen til at overtage den ledige lægegerning i Vollsmose, før Peder Ahnfeldt Mollerup valgte at tage stafetten op 1. september 2020 under navnet, alles Lægehus Vollsmose.

Annonce

Meningsfyldt samarbejde

Efter aftale med bestyrelsesformand Thomas Lyngsø Helt fra alles Lægehus er det lykkedes Peder Ahnfeldt Mollerup at etablere et samarbejde, hvor førstnævnte tager sig af det administrative, og sidstnævnte kan fokusere på sin lægegerning.

- Jeg gør det ikke for at tjene penge, jeg gør det lidt for at provokere mine kolleger. Vi er jo selvstændige erhvervsdrivende, der gerne vil køre vores egen praksis, men når regionen har et problem med et lægehus et andet sted, så kigger man på sin egen klinik og siger, ”det er ikke mit problem, det må regionen selv finde ud af”, lyder det fra Peder Ahnfeldt Mollerup, der har en mere social tilgang til sit hverv.

Peder Ahnfeldt Mollerup holder en tale, hvor han påpeger, at læger bør leve op til deres forpligtelser og levere lægehjælp der, hvor der er brug for den. Foto: Kurt Rasmussen

- Vi har et monopol som praktiserende læger, og jeg mener godt, at vi kan samarbejde med regionen og sætte noget i gang, siger lægen, der har bevist, at han kan sætte handling bag sine ord.

- Jeg har en praksis i vejle, men jeg valgte også at starte klinik i Vollsmose, fordi jeg mener, vi har en forpligtelse som læger, for selvom befolkningssammensætningen er anderledes her, er der stadig behov for en læge. Jeg vil hellere tale om lægebehov end om lægemangel, og derfor giver det mig god mening at starte et lægehus i Vollsmose, siger han og sætter en streg under den sætning.

- Jeg har tidligere kørt et u-landsprojekt i Uganda, så hvis jeg kunne klare et sundhedstilbud der, kan jeg også klare det i Vollsmose, siger Peder Ahnfeldt Mollerup.

Derfor søgte han det såkaldte ydernummer, der havde været ledig i Vollsmose gennem 15 år, og 1. september 2020 kunne han åbne dørene til klinikken på adressen, Risingsvej 122B.

Peder Ahnfeldt Mollerup vil fortsætte med sin lægeklinik i Vejle og har ansat en kvindelig og en mandlig læge til at drive lægehuset i Vollsmose. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Flytning koster

Men opstarten har ikke været nem.

- Vi startede med et nulnummer, hvilket vil sige, at der ikke var nogen patienter tilmeldt, siger Peder Ahnfeldt Mollerup og efterlyser en velvilje fra kommunen, til at beboerne i området kan flytte læge uden beregning.

Gebyret for at skifte læge lyder på 210 kroner, og det kan ifølge lægen udgøre et økonomisk problem for de patienter, der ønsker at skifte til det nye lægehus i Vollsmose.

- De praktiserende læger i Odense er blandt dem i landet, der har de fleste patienter med 1.700 – 1.800 tilmeldte personer pr. ydernummer, og så er der lægeklinikken her, hvor der kun er 425 patienter, siger Peder Ahnfeldt Mollerup og påpeger, at det er vigtigt, at lægen har et lokalkendskab, så man kan hjælpe så optimalt som muligt.

- Lægerne i byen kender ikke den daglige gang og problematikkerne herude. De kender ikke Vollsmosesekretariatet, det lokale plejecenter eller de opsøgende medarbejdere eller den frivillige rådgivning og det, som de hjælper med. Så det, at man er herude og kender folk og får tingene sat i gang, gør en stor hjælp for at kunne tilbyde det rigtige sundhedstilbud i Vollsmose, siger han og får et nik fra Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley, der også er mødt op til receptionen.

- Overflytningsgebyret på 210 kroner lyder måske ikke af så meget, men det er jo velkendt i Vollsmose, at der er flere børn, og hvis det er en hel familie, der skal flytte læge, kan det hurtigt løbe op i 1.000 kroner, siger hun og sender et lille håb i retningen mod det nyoprettede lægehus.

- Jeg vil gætte på, at vi får den snak i sundhedsudvalget, næste gang vi mødes, lyder det fra Susanne Crawley.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Grimt solcelletag blev forvandlet til en brumbasse-magnet: - Lige pludselig havde vi Gud hjælpe mig lavet et insekthotel på taget

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Forfatter i kørestol: - Det er befriende magtfuldt at skrive

Ugeavisen Odense

Leverer strøm til 70 naboer: Galschiøt bliver C02-neutral med solceller

Ugeavisen Odense

Redaktionen tester: Her får du Odenses bedste surdejsboller

Ugeavisen Odense

Odense får en brunchklub kun for singlekvinder: - Vi mangler nogle at være singler med

Ugeavisen Odense

100 boliger, intime gårdrum og dagligvarebutik: 'Jungle'-grund udset til at blive Odenses nyeste bydel

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Odense Håndbold mod Viborg HK

Ugeavisen Odense

Snart er der fuld hornmusik: Det nye H.C. Andersens Hus åbner helt op

Ugeavisen Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Ugeavisen Odense

Donation: Bykirken Odense er klar til julehjælp

Ugeavisen Odense

Ny bar åbner midt i Odense: - Det bliver måske lidt spraglet

Ugeavisen Odense

Post uden for normal tid: Postnord udvider åbningstid

Ugeavisen Odense

Rugårdsvej spærres i efterårsferien

Ugeavisen Odense

Nybyggeri: 26 nye lejligheder på Vesterbro

Ugeavisen Odense

Ufattelig forvandling: Fra brosten til grønne byhaver - central plads i Odense er klar til indvielse

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Ugeavisen Odense

Bootcamp for plussize kvinder: Drømmer du om at tabe dig?

Ugeavisen Odense

Odin Award: Crateit skaber meningsfulde job og får børn væk fra skærmen

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Annonce