Annonce
Ugeavisen Odense

En ægte juleengel: Lene åbner sit hjerte og sit hjem juleaften

Lene Jørgensen glæder sig til at kunne fejre jul med en endnu ukendt familie juleaften. Foto: Kurt Rasmussen
At så få som muligt skal gå glip af en traditionel juleaften, synes at være Lene Jørgensens største juleønske. Derfor inviterer hun sammen med sin lille familie en endnu ukendt børnefamilie på en juleaften med hele molevitten.
Annonce

Åbrinken: Det er som at møde en engel, som Lene Jørgensen står smilende i en hvid tunika i sin hoveddør og inviterer indenfor – og det bliver kun bedre, da hun begynder at fortælle, hvad hun har på hjerte.

- Jamen, vi vil invitere en familie, der ikke har mulighed eller råd til at holde en traditionel jul hjem til min lille familie og sørge for alt det, der hører til, siger hun og remser op.

- And, flæskesteg, medister, dessert, julegaver, dans om juletræet, pakkespil, ja, hele molevitten, siger den 52-årige hjemmegående husmor og fortæller, at der er plads til et næsten tre meter højt juletræ i det store parcelhus, hvor hun bor med sin 50-årige kæreste.

- Vi er 15-18 i familien, der er samlet hvert andet år. De modsatte år plejer vi kun at holde jul med min søn på 27 år, men det er også vildt hyggeligt, siger hun og forklarer, at de gennem flere år har talt om, at de gerne vil hjælpe en børnefamilie, der måske ikke har råd til at holde en traditionel julefest.

- Og i år har vi besluttet, at nu skal det ske, siger hun med et stort smil.

Vi skal være mere gode ved hinanden, og det behøver ikke koste en formue. Herhjemme har vi valgt at give hinanden mindre julegaver i år og i stedet give gaver til nogle, der har mere behov for det

Lene Jørgensen

Annonce

Venter på gæster

Da vi på redaktionen stødte på hendes invitation på facebooksiden ”Selskab i Juleaften”, var den allerede delt 700 gange, men det undrer Lene Jørgensen sig over.

- Det er da mærkeligt, at der ikke er nogen her i Odense, der har reageret endnu, for der er jo en del personer i andre byer, der søger præcis det samme, som vi tilbyder, siger Lene Jørgensen, der har bemærket, at flere familier i Jylland og på Sjælland har søgt kontakt til en værtsfamilie gennem facebooksiden.

- Men det er for langt at køre, siger Lene Jørgensen, der oveni den hyggelige juleaften også tilbyder at kære gæsterne frem og tilbage.

Hun er sikker på, at der må være nogen i Odense, der sidder juleaften med deres børn og ikke har samme mulighed for at lave en juleaften med alt, hvad der hører til.

- Og hvis de har en hund, må den også gerne komme med, og den skal da også have en julegave, siger hun.

Annonce

Det gode hjerte

Man kan mærke, at Lene Jørgensen taler fra hjertet, og hun kan godt forstå, hvis folk holder sig lidt tilbage med at svare på invitationen.

- Det er et stort skridt at tage ud til fremmede mennesker, og jeg tror, at nogle også har svært ved at tage imod hjælp, men jeg har arbejdet mange år i hjemmeplejen, og der har jeg altid været vant til at møde fremmede og give dem en god oplevelse, siger hun og forklarer, at hun gerne vil tage ud og møde sine eventuelle julegæster op til jul.

- Så kan jeg give dem en adventsgave, og vi kan lære hinanden at kende, siger hun.

Man kunne umiddelbart tro, at hendes beredskab kommer ud af en stor pengepung, men det er ikke tilfældet.

- Vi har ikke mere end mange andre, men vi har lyst til at hjælpe nogle, der ikke har, og det synes jeg, at flere burde gøre. Vi skal være mere gode ved hinanden, og det behøver ikke koste en formue. Herhjemme har vi valgt at give hinanden mindre julegaver i år og i stedet give gaver til nogle, der har mere behov for det, siger hun med et smil, og fortæller at hendes familie er helt med på ideen.

I det store parcelhus i Odense SØ er det ikke plads, der mangler, når der skal inviteres til juleaften. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Garanteret succes

Nu håber Lene Jørgensen, at en familie med børn vil kontakte hende og tage imod invitationen, og hun er sikker på, at det nok skal blive en succes.

- Det kan jo ikke gå galt. Det er, hvad vi gør det til. Det drejer sig om at være sig selv, så kan det kun blive en hyggelig aften, siger hun og svømmer lidt hen i julestemningen.

- Vi synes bare, det kunne være så hyggeligt at være tæt på børnene og se deres øjne, når de åbner deres julegaver, og tænk, hvis et barn kan komme tilbage til skolen efter julen og sige, ”sikke en jul vi har holdt, og vi spillede spil og alt muligt” i stedet for at sige, ”vi sad bare derhjemme, og der var ikke engang råd til et juletræ”.

Hvis du vil have en snak med Lene Jørgensen, kan hun kontaktes på telefon: 28564617, eller på e-mail: 2806@hotmail.dk.

Den hyggelige stue og det rummelige køkken-alrum er som skabt til en hyggelig juleaften. Foto: Kurt Rasmussen
Der er god plads omkring spisebordet. - Og hvis det kommer til at knibe, henter vi bare et ekstra bord frem, siger Lene Jørgensen
Lene Jørgensen ser frem til at fylde sin families spisebord op med glade gæster juleafter. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce