Annonce
Ugeavisen Odense

- En fantastisk nyhed: Børnehus får alligevel dækket størstedelen af økonomisk tab efter indbrud

Åløkke Børnehus havde en rigtig træls uge efter pinsen - lige indtil det gik op for lederen, at den store sum penge, som cyklerne kostede faktisk blev næsten dækket af kommunen. Foto: Aino Høskuldsson Braa Gunstrup
Børnehuset Åløkke havde indstillet sig på en lang og sej kamp for atter at kunne indkøbe turcykler - men der var allerede smidt en redningskrans ud fra kommunen.
Annonce

Åløkke: I sidste uges avis berettede vi om tyveriet fra Åløkke Børnehus, der havde fået stjålet turcykler og klapvogne til en værdi af 150.000 kroner.

En stor bet for huset, der over flere år havde spinket og sparet for at gøre ekskursionsmuligheden til en fast del af hverdagen for de mange børn. Samtidigt mente husets leder, Pia Munk Yde Nielsen, nemlig ikke, at kommunen ville dække tabet, eftersom der ikke er tegnet en forsikring på børnehusene.

Lederen var dog ikke klar over, at der i Børn- og Ungeforvaltninger en central forsikringspulje, der dækker det meste af tabet.

Forvaltningen oplyser:

I Børn- og Ungeforvaltningen er der en central forsikringspulje til dækning af omkomstninger forbundet med indbrud og tyveri på skoler, dagtilbud, ungdomsskoler osv. Institutionerne har en mindre selvrisiko (et børnehus som Åløkke har en selvrisiko på 5000 kroner), men får ellers dækket resten af udgifterne, når tyveriet anmeldes til en database. Børnehuset Åløkke har anmeldt det omtalte tyveri den 4.6 og får efterfølgende dækket udgifter.

Annonce

Det kan ske igen

Den melding vakte naturligvis glæde hos lederen.

- Det var en fantastisk nyhed. Det er vi meget glade for. De cykelture er en kæmpegevinst for vores børn, siger Pia Munk Yde Nielsen, og tilføjer, at børnehuset er gået i gang med at kigge på forebyggende tyveriforanstaltninger.

- Den eller de personer, der stjal fra os, har udmærket vidst, hvad vi havde stående i skuret. De tykke hængelåse var skåret over med noget kraftfuldt værktøj - det er ikke bare nogen, der er kommet tilfældigt forbi, så vi er jo klar over, at det kan ske igen. Det er jo godt og dyrt udstyr. Så vi er ved at kigge på, om vi skal have alarm på skurene eller få sat nogle chips i cyklerne, så man kan spore dem. Noget skal vi gøre, slutter lederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce