Annonce
Ugeavisen Odense

En fejring af de fremmede

Den internationale uge blev skudt i gang lørdag med Odenses første rulleskøjte-diskotek, arrangeret af Dana Arter fra USA, Emily Hogg fra England og Sophy Kohler fra Sydafrika. Foto: Odense Kommune
I International Community Odenses femte leveår udvider man nu den årlige fejring af international arbejdskraft, så det varer hele ugen.
Annonce

Arrangementet "International Night" bliver nu udvidet, så fejringen af den internationale arbejdskraft bliver til International Week.

I løbet af en uge vil en række forskellige kulturelle events arrangeret af Odenses internationale indbyggere sætte sit præg på byen.

Det er passende, at ugen byder på en vifte af forskellige kulturarrangementer, for udover at bidrage til at skabe vækst og flere arbejdspladser, så sætter den internationale arbejdskraft også sit tydelige præg på Odenses kulturliv.

- Det er fedt, at fejringen af de internationale fællesskaber i Odense nu strejker sig over en hel uge. Vi skal have et godt miljø for de internationale nøglemedarbejdere, der kommer her til byen og hjælper vores lokale erhvervsliv med at vokse og skabe flere arbejdspladser. Samtidig er de internationale medarbejdere også med til at styrke mangfoldigheden og kulturlivet og gøre Odense til en endnu mere spændende by at bo i, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Den internationale uge blev skudt i gang lørdag med Odenses første rulleskøjte-diskotek, arrangeret af Dana Arter fra USA, Emily Hogg fra England og

Sophy Kohler fra Sydafrika - tre kvinder fra vidt forskellige dele af verden, som har mødt hinanden på Syddansk Universitet i Odense. Med arrangementet ønsker de at bringe lidt af den stemning de har mødt på roller disco’s i Californien til Odense, og bringe danskere og internationale sammen på en ny og uformel måde.

- Det, som har overrasket os mest ved at lave arrangementet er, hvor mange mennesker som har været villige til at støtte op, og hvor stor en entusiasme der er omkring rulleskøjteløb i byen, siger de tre arrangører, efter et veloverstået arrangement på Dok5000.

Programmet for den internationale uge består af syv forskellige events, som afvikles i dagene fra 9.-15. november. Arrangementerne spænder fra rulle-diskotek til skattejagt i byens gader og fællesspisning med retter fra hele verden. Fælles for arrangementerne er, at de er arrangereret af frivillige, internationale borgere, som ønsker at engagere sig i den by de er flyttet til.

Ugen kulminerer fredag den 15. november med International Night - et festligt aftenarrangement på Posten, som afvikles i samarbejde med koncertforeningen Sofar Sounds Odense. Tidligere år har op mod 300 internationale borgere deltaget i International Night og brugt aftenen på at lære hinanden og deres by at kende, blandt andet gennem optrædener fra lokale danse-foreninger. International Night er åben for alle, internationale såvel som danskere, og starter fredag klokken 19.

Programmet

En del af programmet er allerede holdt, der er stadig en del på programmet.

Onsdag klokken 19.15 i Studiestuen er der offentlig "speak" med overskriften "Living in Denmark"

Her underholder forskellige talere med alle de små skæve udfordringer, der kan være i at flytte til Danmark.

Og så bliver du også selv udfordret til at fortælle din egen historie.

Du må heller ikke gå glip af International Night 2019 klokken 19 på Posten.

Årets store fest, hvor International Community Odense fejrer sin femårs fødselsdag.

Programmet for aftenen (på engelsk naturligvis)

INTERACTIVE DRUM SHOW
Feel the African rhythm when Master Drummer Sylvester Agbedoglo makes us beat the drums together!

FIRE SHOW
Fire performer Rachael Kealy will light up the dark November night.

SECRET ACT
Prepare yourself for a surprise - true to the spirit of Sofar Sounds Odense!

EXPLOSIVE GYPSY-PUNK PARTY WITH PATCHANKA
Get ready to dance! Patchanka is an award-winning band with roots all over the world playing punk, pop, reggae, Balkan – and everything in between!

DANCE THE NIGHT AWAY
Get moving with DJ AXRG - Odense's best house DJ!

AFTER PARTY AT Slagteriet
Not ready to go home? The party continues at the night club Slagteriet. Show your wrist band for free entrance.

HOST OF THE NIGHT
Michael Magee

FOOD TRUCKS
We will make sure you have a number of food choices from around the world to keep you fueled.

DRESS CODE: Dress to impress

Fakta

International Week markerer International Community Odenses 5 års jubilæum. International Community Odense er Odense Kommunes initiativ for højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Formålet med initiativet er at gøre det nemmere for lokale virksomheder at tiltrække og fastholde de udenlandske specialister de har brug for.
- Det, som har overrasket os mest ved at lave arrangementet er, hvor mange mennesker som har været villige til at støtte op, og hvor stor en entusiasme der er omkring rulleskøjteløb i byen, siger de tre arrangører, efter et veloverstået arrangement på Dok5000. Foto: Odense Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce