Annonce
Ugeavisen Odense

En glad frisør: Hår(d) sag vundet af Trend of Hair ejer

I tre år har Søren Nielsen, indehaver af Trend of Hair været involveret i en sag der har tæret hårdt på hans kræfter, og som måske kunne have kostet ham rigtig mange penge.

Annonce

Søren Nielsen er en lettet mand. For i januar måned fik han en højesteretsdommers ord for, at den måde han driver sine saloner på er fuldt ud lovligt.

- Siden 2016 har mine virksomheder været en del af en sag, som igennem årene har tæret enormt meget på mig. Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund har ment, at jeg ikke levede op til reglerne, på den måde jeg driver mine tre saloner i Odense. Mens jeg selvfølgelig ikke kunne se det forkerte i den måde, jeg og flere andre driver vores saloner. Sagen er den, at siden 2016 har DFKF ment, at jeg lejede stole ud i salonen for at gøre en ansat til en "falsk selvstændig", for på den måde at spare salonerne for feriepenge, SH, pension osv. Men det har jeg aldrig forsøgt at snyde med. Tværtimod har jeg indgået aftaler med selvstændige frisører, som arbejder under eget cvr-nr. Sådan et samarbejde betyder, at flere frisører kan arbejde selvstændigt i samme omgivelser og dermed deles om omkostninger. Vi fik heldigvis højesteretsdommerens ord for, at det vi havde gjort, var lovligt. Og han henviste til, at dette også gør sig gældende i advokatbranchen, hvor mange etablerer kontorfællesskaber. Så længe der er tale om en reel selvstændig, der driver sin egen virksomhed, siger Søren Nielsen.

Jeg har hørt på så meget lort gennem de sidste år. Måske er det janteloven.

Søren Nielsen, indehaver af Trend of Hair
Annonce

Kæmpe belastning

Sagen har været en kæmpe belastning for Søren og hans kone Pia igennem de år, den har stået på, ligesom den har været det for de personer, der har drevet deres selvstændige virksomhed i Trend of Hair.

- Jeg fik idéen til at skabe saloner i Danmark, hvor flere selvstændige virksomheder arbejdede under samme tag. Den inspiration fik jeg efter i 2015 at have været på inspirationstur til USA. Her så jeg et sted, hvor der både var flere forskellige selvstændige frisører samt forskellige wellness behandlere på samme adresse. Jeg tænkte det var fremtiden, og tog det med hjem til Danmark, hvor jeg i 2016 gik i gang med at skabe en lignende måde at drive virksomhed på. Men jeg havde knap nok fået gang i mit nye koncept, før jeg mærkede de første dolke i ryggen. Og kort efter var der da også odenseanske frisører, som meldte min virksomhed for at omgås reglerne, siger Søren Nielsen.

- Det gjorde ondt. Rigtig ondt. Og der har gennem årene floreret mange dårlige ting om mig som person, og hvordan jeg snyder. Og da jeg en dag fik at vide fra DFKF, at de ville anlægge en sag imod min måde at drive virksomhed på, blev jeg sku lidt bange, må jeg ærligt indrømme. Jeg mente jo ikke selv, jeg gjorde noget ulovligt. Og en retssag ville jo koste mange penge at komme igennem. Så jeg var faktisk på et tidspunkt parat til at kaste håndklædet i ringen, og gå efter at indgå et forlig med DFKF. Det ville den gang have været på flere hundrede tusinde kroner, som jeg skulle af med i bod, siger Søren Nielsen.

Annonce

Fik fri proces af sit forbund

Men for Søren skete der heldigvis det, at hans eget forbund DOFK valgte at køre sagen for ham, fordi de mente, det var forkert, hvis deres medlemmer ikke kunne drive deres saloner, som Søren gjorde det med Trend of Hair. Havde de ikke givet Søren og Trend of Hair fri proces til sådan en retssag, havde Søren aldrig vundet sin sag over DFKF.

- DOFK var en enorm hjælp i min sag. Og jeg er dem dybt taknemmelig for, at de dækkede min sag økonomisk. Og at det så endte med, at jeg blev 100% frifundet i alt, hvad jeg var blevet anklaget for at have gjort af ulovligheder, var jo bare helt fantastisk. Selv nu når jeg fortæller om det under dette interview, kan jeg mærke følelserne vælte op i mig. Det har været enormt hårde år at gå igennem. Jeg kunne jo have risikeret at miste retten til at drive mine saloner, som jeg hidtil havde gjort, og oveni det skulle betale en kæmpe millionbøde og sagsomkostninger. Men vi vandt sagen, som nu betyder, at vi kan fortsætte med at drive salonerne som vi hidtil har gjort. Og nu kan jeg komme videre med nogle af de mange idéer til nye forretninger, som jeg har liggende i skuffen, men som har været lagt væk, fordi jeg ikke turde gøre noget, før jeg havde fået rettens ord for, at jeg måtte, siger Søren Nielsen.

Annonce

Føler sig dolket i ryggen af kollegaer

Trods rettens ord så nager det alligevel Søren en smule, at han gennem årene er blevet kaldt en snyder og bedrager, at han ikke ville sine ansatte det bedste, og at han har forsøgt at snyde sig til sin succes med Trend of Hair.

- Jeg har hørt på så meget lort gennem de sidste år. Måske er det janteloven. Jeg har hørt på løgne,som om jeg ville starte en et-årig frisørskole og lignende. Men helt ærligt så overvejer jeg slet ikke sådan noget. Jeg har været i branchen i snart 25 år som selvstændig. Jeg har 30 ansatte for tiden. 11 af dem er elever. Jeg har haft frisører i flexjob, jeg har haft en elev, der havde siddet i fængsel, men som jeg gav en lærerplads, så han kunne få en ny chance i livet. Og i dag er han selvstændig frisør. Jeg syntes ligesom at jeg forsøger at bidrage med en masse godt til denne branche. Så gør det altså bare ondt, når man hører folk tale dårligt om en ude i byen, siger Søren Nielsen. Med rettens ord, håber jeg al den dumme snak nu er fortid, og vi alle kan se hinanden i øjnene. Det kunne være fedt, hvis dem der anmeldte mig, ville komme og sige undskyld, slutter Søren Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce