Annonce
Ugeavisen Odense

En god gerning: Brian fra Odense gav hjemløs kvinde tag over hovedet og reddede en hund

Den første hund, Brian Nørgaard ejede. Foto: Brian Nørgaard
Ufrivilligt har Brian Nørgaard ad to omgange vist sig fra sin næstekærlige side i hunderednings-regi. Den ene af gangene reddede han også et menneske.
Annonce

Kirkendrup: Brian Nørgaard leder for tiden efter sin hund Thorkild, som han overtog ved et tilfælde.

Det er sjovt nok ikke første gang, at han ud af det blå bliver ejer af en hund.

- Jeg havde en ven ude i Vollsmose, der kendte til den her hund, hvis ejer var røget i fængsel. Han spurgte, om jeg kunne tage mig af den og passe på den. Det vidste han, jeg var god til. Det skulle bare være midlertidigt, men så en aften, hvor vi så Blinkende Lygter, kaldte jeg den Thorkild. Jeg havde ellers sagt til mig selv, at den ikke skulle have et navn, for så ville vi blive for tætte. Men det skete og derfra var vores skæbne forseglet. Vi skulle være sammen for evigt. Og det holder jeg fast i. Jeg bliver ved at lede, indtil jeg finder Thorkild.

Hvorfor vidste din ven, at du var oplagt at give hunden videre til?

- For mange år siden stod jeg med pølsevognen inde ved Fisketorvet i Odense. En af mine faste kunder kom en dag forbi med sin store hund og fortalte bedrøvet, at den skulle aflives. Hun var hjemløs og skulle til København for at søge nye muligheder og hunden kunne ikke komme med.

Kvinden vandrede videre ned igennem gågaden og Brian Nørgaards øjne fulgte hende nøje. Et par hurtige beslutninger i hjernen senere klappede han lågen ned til pølsevognen.

- Jeg satte i løb efter hende. Stak hende nøglen til mit kolonihavehus og sagde "nu har du tag over hovedet og jeg kan tage hunden". Den havde jeg i otte og et halvt år og hun bor stadig i kolonihaven. Og så sagde jeg, jeg ikke skulle have flere dyr. Men så dukkede Thorkild som bekendt op.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce