Annonce
Ugeavisen Odense

En jazzinstitution stopper: Odensebandens sidste udspil

Selv om ”En vidunderlig by” er Odensebandens sidste indspilning, vil det stadig være muligt at høre orkesteret live, når de på et givent tidspunkt vil spille deres afskedskoncert. Arkivfoto: Fyens Stiftstidende
Efter 37 år slutter det kendte jazzorkester af med et nummer om sin hjemby

Odense: Jazzorkestret Odensebanden har besluttet at stoppe efter 37 festlige år. Og det sker med manér. Bandet har netop udgivet et nummer med titlen ”En vidunderlig by”, og selv om bynavnet ikke nævnes, handler det tydeligvis om hjembyen Odense.

- Gennem årene har vi afsluttet alle vores koncerter med denne melodi. Det er nemlig ”What a Wonderful World”, kendt med Louis Armstrong. Nu har den fået dansk tekst af Anders W. Berthelsen, fortæller gruppens bassist Ole Beldgaard Larsen.

De øvrige medvirkende er Kim Kingo på vokal og trompet, Allan ”Doc” Andreasen på piano, Dennis Christiansen på klarinet, Kurt Nielsen på banjo og Niels Chr. Resting på trommer.

Odensebanden nåede i alt at indspille en vinylplade, fem cd’er og forskellige opsamlingsplader med andre bands.

- ”En vidunderlig by” er vores sidste indspilning, men det er ikke helt slut endnu. Når corona tillader det, laver vi en afskedskoncert som tak for 37 gode år med vores trofaste publikum, fortsætter Ole Beldgaard.

- Det har været noget af en kabale at få tilladelse til at udgive en dansksproget udgave af ”What a Wonderful World”, tilføjer tekstforfatteren Anders W. Berthelsen, byrådsmedlem i Odense og ”sprogdoktor” på de fynske dagblade.

- Hele tre svenske musikforlag deler de skandinaviske rettigheder til nummeret, og det har taget et år at få tilladelse fra dem alle tre. De svenske forlag krævede også, at alle indtægter skal gå til dem, hvis nummeret spilles i radioen. Så det gik jeg med til, siger han.

Nummeret er udgivet digitalt og kan høres via streamingtjenester. Det er også med på den netop udgivne fysiske cd, ”Brunsviger Blues”, der kan købes gennem Forlaget Skulkenborg eller hos Moby Disc i Odense.

/Kuras

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce