Annonce
Ugeavisen Odense

En km for tolerance, respekt, omsorg og mod: Mary Fonden og Red Barnets børneløb besøger Odense

Børneløbet er primært for børn fra 0 til 9 år, men ældre søskende op til 13 år må gerne løbe med - ligesom forældrene også må deltage. Pr-foto
Alle børn har ret til en plads i fællesskabet – og det er aldrig i orden at mobbe. Det er det vigtige budskab i Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten, som i august i år for første gang besøger Odense.

Odense: Mary Fonden og Red Barnets fælles løb mod mobning, Fri for Mobberi Børnestafetten, tager for første gang på turné i Danmark og besøger Odense tirsdag den 10. august kl. 15.00 på Odense Atletikstadion.

Fri for Mobberi Børnestafetten er et sjovt og festligt løb, hvor børn løber for det vigtige budskab, at mobning aldrig er i orden, og at alle har ret til en plads i fællesskabet.

- Rigtig mange børn i Danmark kender Fri for Mobberi, og mange børn har ønsket, at de også fik mulighed for at løbe for den gode sag. Derfor er vi glade for, at vi i år kan løbe Børnestafetten i tre nye byer. Det er altid en fantastisk dag med glade børn og fokus på et vigtigt budskab, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Annonce

Børns trivsel i højsæde

Børn mellem 0 og 13 år har siden 2008 tilbagelagt tusindvis af kilometer for det gode budskab i København og Aarhus, og det har længe været et ønske for Mary Fonden og Red Barnet at komme ud til de mange børn landet over, der kender det fælles antimobbeprogram Fri for Mobberi fra deres hverdag i vuggestue, dagpleje, børnehave, skole eller SFO.

- Børns trivsel er et fælles ansvar. Der er stadig alt for mange børn, som bliver mobbet eller som føler sig udenfor. Særligt i år, hvor mange børn har lidt store sociale afsavn, er det vigtigt at have ekstra fokus på trygge og positive børnefællesskaber, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

I år løber Bamseven igen med børnene – og alle løb bliver afholdt efter myndighedernes gældende retningslinjer for at forhindre corona-smitte.

Det er første gang løbet afholdes i Odense, og Michael Nielsen, løbsleder hos OGF ser frem til besøget med store forventninger.

- Vi har længe haft et stort ønske om at kunne være en del af dette spændende projekt, og glæder os til at lave en fest for børn og unge den 10. august, siger han.

Læs mere om løbet på:friformobberi.dk/fri-for-mobberi-boernestafetten/

Fri for Mobberi Børnestafetten

Fri for Mobberi Børnestafetten er for børn fra 0-9 år, som alle løber én kilometer – de mindste gerne i selskab med en forælder eller i klapvogn.

Ældre søskende op til 13 år må også gerne løbe med.

Det koster 125 kr. per barn at løbe med. Dette inkluderer t-shirt og medalje.

Børnene løber med en lille Bamseven som stafet, som de afleverer ved målstregen, og alle får en medalje.

Bamseven er Fri for Mobberis lilla bamse-maskot, som er en vigtig del af det pædagogiske arbejde med Fri for Mobberi.

Børnene sendes afsted i grupper, og der vil være mulighed for at nyde forfriskninger på pladsen, når man ikke løber.

Musiker Anders Bøgelund er konferencier på dagen, og der vil være underholdning på Odense Atletikstadion, hvor arrangementet foregår.

/Kuras

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce