Annonce
Ugeavisen Odense

En sjælden chance: Sejlads gør det muligt at opleve Vigelsøs vilde natur

Den fine båd, der fragter besøgende fra fastlandet til Vigelsø. Foto: Fjordens Dag
Naturstyrelsen har gjort det muligt at komme til Vigelsø i Odense Fjord hver søndag hele sommeren og frem til den 11. oktober. Dermed får flere mulighed for at nyde den særlige natur på øen. Det har hidtil kun været muligt på udvalgte datoer.
Annonce

Fjorden: I Odense Fjord, tre minutters sejlads fra Klintebjerg, ligger skønne Vigelsø. Og nu bliver det, takket være Naturstyrelsen, muligt at sejle til fra Klintebjerg til Vigelsø med båden Lunden hver eneste søndag fra 28. juni frem til 11. oktober. Der er adgang for alle, men man skal dog tilmelde sig ved skipper på tlf. 2323 8453. Der er afgang fra Klintebjerg kl. 10.00, og der sejles retur fra Vigelsø kl. 13.00. Det koster 40 kr. pr. voksen og 20 kr. pr. barn. Der afregnes kontant til skipper.

Om baggrunden for at lave flere sejladser til Vigelsø fortæller Jakob Harrekilde, der er skovrider hos Naturstyrelsen:

- Vi oplever generelt rigtig mange besøgende på Naturstyrelsens arealer i år. Vigelsø er et sted mange taler om at tage hen, men ikke så ofte får besøgt. Det handler nok en del om tilgængelighed, da Lunden kun sejler på udvalgte datoer. Vi har derfor valgt at sikre offentlig sejlads til Vigelsø hver søndag kl. 10:00, gennem hele sæsonen. Det giver flere mulighed for at komme til øen.

Annonce

Fuglebeskyttelse

Vigelsø er den største Ø i Odense Fjord, og den indbyder til friluftsliv, naturoplevelser og udforskning. Her er der mulighed for at komme helt tæt på naturen.

Vigelsø er nemlig naturens ø, og her bliver der passet godt på både planter og dyr. Vigelsø ligger i et EU-fuglebeskyttelsesområde og dele af øen er udlagt til reservat, så der er et rigt og varieret fugleliv, der kan nydes fra fugletårnet.

Den er et enestående eksempel på en hel ø, som er givet tilbage naturen efter mange års intensiv landbrugsdrift efter Skov- og Naturstyrelsen overtog øen i 1990. Ensformige raps- og hvedemarker er blevet til skov og strandenge med små vandhuller og et mylder af vandfugle året rundt.

På den nordlige del af øen har man genrejst skov, med samme slags træer som voksede på øen i stenalderen. Nyd roen og fuglene fra fugletårnet og gå en tur rundt på øen og nyd den smukke varierede natur.

For enden af molen ligger fodermesterhuset, hvor der er adgang til toilet og en lille udstilling om øen og dens fugleliv.

Annonce

Tak, naturstyrelse

Hos Fjordens Dag, der varetager bookning af Naturskolen og naturvejledning på Vigelsø er de begejstrede for de ekstra sejladser.

- Vi vil jo gerne have flere til at opdage den skønne natur omkring Odense Fjord og bruge naturen aktivt. Så fra Fjordens Dag vil vi gerne takke Naturstyrelsen for at gøre det muligt for flere at besøge Vigelsø og få den særlige oplevelse, siger Tine Jørgensen, Fjordens Dag.

Så smør en madpakke og tag familien med på udflugt til Vigelsø. Duft fjorden, hør fuglene og smag på naturen.

På Vigelsø ligger også Naturskolen. Huset indeholder overnatningsmulighed for 30 personer, laboratorium og udstyr til feltundersøgelser. Naturskolen kan bookes af skoler, foreninger og lignende organisationer. Private kan også benytte Naturskolen. Information om vilkår og priser for bookning af Naturskolen se mere på fjordensdag.dk.

Læs mere om Vigelsø på naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/vigelsoe/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce