Annonce
Ugeavisen Odense

Få et gratis øjetjek på Verdens Synsdag

WHO har udnævnt 8. oktober som Verdens Synsdag for at sætte fokus på øjensundheden, Pr-foto
Den 8. oktober er af WHO udnævnt som Verdens Synsdag for at øge opmærksomheden på, at mennesker verden over kæmper med synsproblemer, og i Kongensgade tilbyder Synoptik en gratis øjetest
Annonce

Kongensgade: Problemer med øjnene er ikke kun udbredt i udlandet. Undersøgelser har vist, at altfor mange danskere ikke har styr på deres øjebsundhed, og det vil Synoptik i Kongensgade hjælpe med at ændre på ved at tilbyde en gratis test til alle, der bestiller tid.

Annonce

Øjnene ændrer sig

Synet ændrer sig hele livet: I takt med en stigende alder bliver linsen tykkere, og det gør det sværere at fokusere fra nært hold. Derfor er regelmæssige kontroller af synet vigtige. Især for at opretholde en god livskvalitet, som er nært beslægtet med et skarpt syn.

Danskerne vurderer i en Epinion-undersøgelse, at et godt syn er en af de vigtigste parametre for et godt liv. Netop derfor sætter Synoptik i Odense fokus på danskernes øjensundhed den 8. oktober og inviterer til en gratis Udvidet Synsprøve med sundhedstjek.

Annonce

Briller skal udskiftes

En undersøgelse viser, at op imod 50 procent af landets brillebrugere har prøvet at gå for længe med briller, som burde være udskiftet. Dermed har de set dårligt eller anstrengt deres øjne i en længere periode.

- Det er et problem, forklarer Annette Slyngborg, som er klinisk fagspecialist i Synoptik.

- Hvis man går for længe med sine briller med flerstyrkeglas, og styrken er blevet for svag, vil man være tilbøjelig til at lægge hovedet lidt bagover ved læsning og andre aktiviteter på nært hold, og det kan give smerter i nakken eller hovedpine, siger hun.

Annette Slyngborg pointerer også, at der kan opstå problemer, hvis børns briller ikke bliver udskiftet i tide.

- Børn og unge, som er nærsynede, skal have tjekket deres syn regelmæssigt og skiftet brilleglas, inden synet bliver alt for uskarpt på lang afstand. Forskning viser, at børn og unge stiger hurtigere i styrke, hvis de går med for svage brilleglas, lyder det fra fagspecialisten.

Annonce

Rettidig omhu

Synoptiks udvidede synsprøve omfatter ikke kun en udmåling af styrkerne. Den er også et grundigt tjek af øjnenes sundhed.

I undersøgelsen kan Synoptiks autoriserede optikere se eventuelle tegn på øjensygdomme og anden sygdom, ofte inden du selv mærker noget til det. Hvis optikeren ser tegn på forandringer, der kræver yderligere undersøgelse eller behandling, henvises du til egen læge eller øjenlæge. På den måde kan øjensygdom opdages og behandles i tide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce