Annonce
Ugeavisen Odense

Få et smugkig i letbanekunsten

Brunneren var en af de oplagte navne til letbanevognene. Navnet er her flot akkompagneret af grafik samt lyrik på både dansk og engelsk. Foto: Odense Letbane
Når letbanens 16 tog bliver sluppet løs om et år, vil hver enkelt tog have sit eget unikke kunstværk bestående af et digt og en illustration, og dem kan man de næste fire uger smugkigge på i Borgernes Hus.

Østre Stationsvej: Horisonten, Øjeblikket og selvfølgelig Brunneren – kært barn har mange navne, og letbanen har fået 16 styk. Et navn til hver letbanevogn.

To kunstnere har brugt flere måneder på at fortolke navnene i ord og billeder, som igen er blevet til kunstværker, der nu pryder letbanevognene indvendigt.

Selvom der er et år til, at passagerer kan se værkerne i de enkelte letbanevogne, er det nu muligt helt ekstraordinært at se alle kunstværkerne samlet i en ny udstilling på Borgernes Hus. Her kan man nærstudere værkerne indtil fredag 27. november.

Bag illustrationer og digte står to unge dygtige kunstnere; den aarhusianske billedkunstner og illustrator, Mormor, som blandt andet er kendt for vægmalerier i ind- og udland. Navnene får tillige et strejf af poesi i udtryksfulde strofer af digteren Lui Larsen, der er født og opvokset i Odense.

Borgerinput

De 16 tognavne er fundet i 2018. Efter input fra byens borgere valgte en dommerkomité temaet ’At rejse er at leve’ - med udgangspunkt i det berømte H.C. Andersen-citat.

At rejse kan også være meget andet. Så odenseanerne kunne frit associere over sætningen ’At rejse er…’, som blev fuldført på nye måder. Det førte til næsten 1500 forskellige input.

Efter en let omskrivning til konkrete navneforslag blev de 16 mest populære valgt i en stor, offentlig afstemning, hvor cirka 3500 personer stemte på deres favoritter.

Se mere her: https://www.odenseletbane.dk/nyheder/gaa-paa-opdagelse-i-ny-letbanekunst/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce