Annonce
Ugeavisen Odense

Første Tinderbox-stjerne: Landet inkognito i Odense

Efter en lang flyvetur fra USA er den første af flere Tinderbox-stjerner ankommet til Hans Christian Andersen Airport. Foto: Kurt Rasmussen
Hans Christian Andersen Airport har modtaget det første af flere hold musikere med udstyr, som skal optræde ved Tinderbox, og det er sket med optimal diskretion
Annonce

Beldringe: Beredskabet er kørt i stilling og sikkerhedsprocedurerne bliver fulgt til punkt og prikke, da et Boeing 737 fly lægger an til landing i Hans Christian Andersen Airport nord for Odense.

Klokken er 14.29, og den store privatejet med en af de store navne ved årets Tinderbox-festival er ankommet fra USA med kun et kvarters forsinkelse, men den tabte tid vil de rejsende med al sandsynlighed glemme alt om, når det går op for dem, hvor hurtigt de kommer igennem lufthavnens kontrolprocedurer.

- Vi har prøvet det før, når de store stjerner lander her i Beldringe, siger lufthavnsdirektør, Hans Okholm Vejrup.

- De bliver overrasket hver gang, for de er ikke vant til, at det kun tager ti minutter, fra de er landet, til de står ude foran lufthavnen, siger han og forklarer, at der er flere fordele ved at være lille.

- Amerikanerne vil gerne vide, hvilken gate de lander ved, og vi kan jo garantere, at de lander ved gate 1, siger han med et smil.

Annonce

Stor diskretion

Sammen med det øvrige personale har Hans Okholm Vejrup forpligtet sig til at være diskret med hensyn til passagererne.

- Vi må ikke fortælle, hvem det er, der ankommer. Der er mange kendte, der godt kan lide at rejse uden at få for meget opmærksomhed. De er jo vant til at blive mødt af et stort presseopbud og en masse mennesker, der ikke kan lade dem være i fred, samtidig med, at de skal hele vejen igennem de store lufthavne, men her kan de bevæge sig i fred og ro og være igennem kontrolsystemet i løbet af få minutter, lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Annonce

Vokseværk

I forbindelse med Tinderbox vil flere privatejets være parkeret i Hans Christian Andersen Airport, indtil musikerne vender tilbage og flyver mod næste destination, og på et tidspunkt vil op til fem af de store fly være linet op på rad og række, men det er måske blot et forvarsel for, hvordan der vil se ud i fremtiden i den forholdsvis lille lufthavn.

Et voksende antal rejsende har vist interesse for at benytte den ukomplicerede Hans Christian Andersen Airport, og for nylig har Spies Rejser indgået en aftale om at sende feriegæster til Mallorca fra den fynske lufthavn, og det er kun ét skridt i den rigtige retning for lufthavnsdirektøren.

- Vi har rigelig kapacitet til at lave flere afgange, og de fly, vi kan operere med, kan klare en distance så langt væk som Gran Canaria, lyder det fra Hans Okholm Vejrup.

Så måske vil kommende Tinderbox-stjerner se tilbage med længsel på dengang, man ubesværet kunne manøvrere til Odense under koncertturnéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce