Annonce
Ugeavisen Odense

Fakta har fået en grøn fætter

Patrick Due er butikschef i en af de kun 13 tidligere fakta-butikker, de skal være med til at afteste det nye koncept under navnet, COOP 365. Foto: Kurt Rasmussen
Med en grøn løber og grønne balloner foran indgangen er der sendt et tydeligt signal fra et udvalg af Faktas butikker om, at der er sket noget nyt. Der er kommet en grøn variant til ved navn COOP 365, og i Odense er tre butikker med på bølgen
Annonce

Nørregade: Fredag 4. september var bybilledet i Nørregade præget af en ballonfyldt, grøn indgangsportal med navnet COOP 365, hvor der tidligere lå en let genkendelig, rød fakta-butik.

- Vi er kun én blandt 13 fakta-butikker i Danmark, der har fået ændret konceptet, siger butikschef, Patrick Due, og udstråler en glæde ved at være med blandt de udvalgte.

Annonce

Gadefest

Hos den nye COOP 365 i Nørregade har han sammen med sit personale fejret dagen for sine kunder siden klokken syv om morgenen.

- Vi har lavet goodie-bags med alle mulige økologiske varer til de første 50 kunder, der kom ind i butikken, og så har vi budt på gratis kaffe og brunsviger, for det hører med, når vi er på Fyn, siger butikschefen, der også har tænkt de socialt udsatte fra nærområdet ind i fejringen.

- Vi har også lavet nogle ekstra poser til dem, der sidder ude på gaden, og som ikke har det så nemt. De skulle jo også have noget at glæde sig over, siger Patrick Due, der var klar til indvielsen som den første af de tre COOP 365-butikker i Odense.

- Vi har bygget om i tre uger og har ventet på, at vores kollegabutikker på Hjallesevej og Vesterbro også var klar, så vi kunne åbne med det nye koncept samtidigt i dag, siger han og fortæller, at der med ændringen vil komme cirka 600 flere varer ind på hylderne.

Annonce

Testforløb

ifølge koncerndirektør i Coop, Jens Visholm, er forklaringen, at man ønsker at teste fremtidens lavprissupermarked af som et nyt format, der placerer sig mellem discountbutik og kvalitetssupermarked.

- Forbrugernes krav til deres dagligvarebutik har ændret sig. Vi har med Coop 365 lavet vores bud på en ny butik. Vi vil dog rigtig gerne høre fra forbrugerne og fra vores medlemmer, om det er sådan, fremtidens lavprissupermarked skal se ud, siger Jens Visholm og forklarer, at kæden har fået navn efter, at man skal kunne handle der alle årets dage.

Om de nye testbutikker bliver en egentlig kæde, vil der blive taget stilling til i begyndelsen af 2021.

- Nu vil vi bruge de kommende fire måneder til at høre kundernes reaktioner i de forskellige byer, hvor testbutikkerne åbner, rette til og vurdere, om vi har grundlaget for fremtidens lavprissupermarked, siger direktør John Hornbech Christensen, der har ansvaret for projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Fitness: Kun for kvinder

Annonce