Annonce
Ugeavisen Odense

Familieprojekt: Far og søn starter forlag

Sune Nancke, som er jurist, er gået ind i sin fars projekt og er med til at støtte den velgørende indsats. Foto: Kurt Rasmussen
I den gode sags tjeneste har Jørgen Nancke sammen med sin søn Sune Nancke taget initiativ til at etablere et bogforlag, hvor en stor del af overskuddet går til velgørenhed

Tjørnehaven: Et nyt forlag ved navn, ”Muse”, er opstået i Odense med et specielt koncept: En stor del af overskuddet skal doneres til velgørenhed.

Bag forlaget står Jørgen Nancke, der er under uddannelse som skolelærer, og som sammen med sin søn Sune Nancke, der er jurist, har formået at samle et hold af fagfolk bestående af en redaktør, en lektør, en korrekturlæser og en grafiker sammen med professionelle markedsføringskræfter til den gode sags tjeneste.

- Alle arbejder frivilligt til at starte med, siger Jørgen Nancke, der har en speciel interesse i at hjælpe de hjemløse.

- Min egen bror var hjemløs gennem flere perioder af sit liv, og han døde sidste år, siger han og får et nik af sin søn, Sune Nancke.

- Jo, det er noget, der vejer tungt, når ens onkel dør på den måde, lyder det fra sønnen, der har valgt at stille sin ekspertviden som jurist gratis til rådighed i projektet.

Tidligere var der mange ældre, der donerede deres arv til de hjemløses varmestuer, men det har ændret sig. Nu bruger de pengene på sig selv, så der er brug for ekstra donationer til hjælpeorganisationerne

Jørgen Nancke

Egendonation

Således har far og søn hver doneret 5.000 kroner i opstartsfasen for at få forlaget på benene.

- Tidligere var der mange ældre, der donerede deres arv til de hjemløses varmestuer, men det har ændret sig. Nu bruger de pengene på sig selv, så der er brug for ekstra donationer til hjælpeorganisationerne, siger Jørgen Nancke og understreger at alle underleverandører har indgået en aftale om at donere 10 procent af deres honorar.

Annonce

Tragisk forhistorie

Bag det gode initiativ ligger en tragisk hændelse, der fandt sted, mens Jørgen Nancke var taxachauffør for 10 år siden. Han overværede en dødsulykke på nærmeste hold og blev ramt i en sådan grad, at oplevelsen førte en dyb depression og en sygemelding med sig, men med hjælp fra sin psykolog fik Jørgen Nancke sporet sig ind på, at han havde et talent for musik og lyrik, og at det måske kunne hjælpe ham videre.

- Jeg lærte at spille guitar, og samtidig begyndte jeg at skrive tekster. Det væltede ud af mig, og i dag har jeg skrevet en masse digte og mere end 700 sange, siger han ganske nøgternt.

Han har optrådt med adskillige koncerter og foredrag og har også leveret flere bogudgivelser, hvor han har doneret overskuddet til velgørende formål, og med lanceringen af sit eget bogforlag håber han at kunne målrette endnu flere kroner til værdigt trængende medborgere.

Jørgen Nancke har udgivet flere bøger, blandt andet "Vores Fyn", hvor overskuddet er kommet hjemløse i Odense til gode. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Godt i gang

Ifølge Jørgen og Sune Nancke har forlaget fået en flyvende start.

- Vi har lavet partneraftaler med Jens Galschiøt og med Lauritz.com, der vil hjælpe til med noget velgørenhed, og vi er blevet inviteret af Signe Ryge fra tv2 til at deltage i Det Fynske Bogtræf 2020 i Svendborg, der finder sted 8. februar, lyder det fra duoen, der også på længere sigt har et positivt syn på deres projekt.

- Det er planen, at vi vil udgive mindst fire bøger om året, og vi har allerede lavet aftaler om otte forskellige udgivelser, siger Sune Nancke.

Den første udgivelse, ”Isbjørn”, er med Jørgen Nancke som forfatter. Den udkommer 29. januar - samme dag, som forlaget markerer sin opstart med en reception i Vollsmose Bibliotek.

- Vi vil gerne byde folk ind i vores univers og har inviteret flere interessante personligheder til receptionen. Sune er konferencier, og jeg spiller mine egne sange i 20 minutter og læser lidt op fra bogen. Forlagets ansvarlige for marketing, Dennis Jørgensen, kommer og fortæller, hvad konceptet går ud på, og desuden vil vores næste forfatter komme og præsenterer sin bog, siger Jørgen Nancke og afslører, at der er tale om en person, der er kendt fra Danmarks Radio.

- Vi vil gå efter professionel kvalitet og med kunst på omslaget af bøgerne, og vi har fået kontakt til en del kunstnere, der vil bidrage til det her velgørenhedsprojekt. Hele vores netværk er baseret på frivillighed, men hvis det skule vise sig, at vi ikke kan få det til at køre rundt, så har vi en aftale med et andet forlag om, at de vil overtage udgivelserne, så forfatterne er sikret, siger Jørgen Nancke.

Receptionen på Vollsmose Bibliotek finder sted onsdag 29. januar fra kl. 19 til 21.

Forlaget Muse's første udgivelse er Jørgen Nanckes bog "Isbjørn", hvor han har samlet 30 debatindlæg, nogle nye tekster og nogle digte til et værk, han kalder et "Lommefilosofisk tankespind". Ill. Christian Løgstrup
Annonce
Skibhus Avisen

Den gamle smedje fik nyt liv

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kø i vente: Louise åbner ny, børnevenlig isbutik i Odense - og første dag er der gratis is nogle timer

Annonce
Skibhus Avisen

Helt ro i 25 minutter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Ny restaurant får navn og mange nyheder på vej

Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Ugeavisen Odense

Plaster, prævention og rene sprøjter: Jan, Jeanne og Louise hjælper byens socialt udsatte til bedre sundhed

Ugeavisen Odense

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

Ugeavisen Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Ugeavisen Odense

Hyldest til indkøbscenteret: Chris Grey & the Bluespand laver funky business i Tarup Center

Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Annonce