Annonce
Ugeavisen Odense

Fem gode venner vil genskabe fortiden: - Det kunne da være meget sjovt at åbne et mejeri

- Hold da kæft, hvor er det blevet flot. Sådan sagde en af åbningsdagens gæster, da også avisen kiggede ind. Og man bliver lidt overrasket - for det er ikke lige, hvad man forventer inde blandt de golde industribygninger. Foto: Kristian Isaksen
Inde midt i et industrikvarter lyser en specialvareforretning op imellem golde bygninger og grå nuancer. Tarup Gamle Mejeri er et resultat af fem venners forskellige kompetencer og en lyst til at genskabe nogle af de gode gamle tider.
Annonce

Tarup: Hvad gør fem gode venner, når de kigger hinanden i øjnene og sætter sig et mål om at lave noget skørt sammen?

Et sådant selskab kunne havne i alt fra en forlænget weekend-druktur på Mallorca til at stjæle golfbiler og fræse banen op ved Blommenslyst.

Eller de kunne åbne et mejeri.

- For fem måneders tid siden så vi, at mejeriet var til salg - det kunne da være meget sjovt at få noget ud af det, var vi enige om, siger kokken Per Hallundbæk.

Det havde det faktisk været i mange år, men Arla havde ikke været i stand til at finde en køber, så salget skulle efter sigende være aftalt til en god pris.

- Vi begyndte en renovering af hele ejendommen og sigtede efter at være klar ved juletid. Det lykkedes, siger kokken, der tidligere i december kunne åbne dørene til Tarup Gamle Mejeri.

Tarup Gamle Mejeri

De fem ejere er Kent Thrane, Per Hallundbæk, Jens Skov, Carsten Knold og Thomas Holst.

Specialbutikken skal lige "løbes i gang", så til at begynde med vil åbningstiderne variere - der er dog masser af dage i december at tage af.

Hold dig opdateret på facebooksiden Tarup Gamle Mejeri.

Produkterne varierer fra fiskerøgvarer til alskens oste, specialøl og vin - men der er mange mere smålækkerier i butikken.

Man kan snildt tænke, man er kørt forbi, men den er god nok - adressen er Thulevej 6 - inde midt i et industrikvarter.

Annonce

Kooperativ

Kvintetten af mænd slog ikke til tilfældigt. Kent Thrane - tidligere ejer af det hedengangne Thrane Mejeri og nuværende direktør i selskabet Kirkeby & Thrane, der ejer Sinai Mejeri - har naturligvis været ankermand på projektet med sin viden om og produktion af oste.

Men han er ikke blot specialisten i firmaet - han er også nærmest årsag til, at de forskellige ejere kender hinanden.

- Vi har alle arbejdet sammen på Thranes Mejeri og har en relation til Tarup. Vi har en lidenskab for TPI, hvor vi mødes og ser fodbold, så vi synes, det kunne være sjovt at genskabe lidt af fortiden, siger Per Hallundbæk, der kalder specialvareforretningen et kooperativ.

- Vi har ostemanden, vi har kokken og andre med byggekompetencer, som har kunnet stable de fysiske rammer på benene. Og vi går alle sammen op i mad.

Hvem fik idéen?

- Hmm. Det ved jeg faktisk ikke. Men det fortæller jo også en historie om os. Vi var bare alle klar på det. Men hvem der først åbnede munden. Det kan jeg ikke sige.

Når man indgår et samarbejde som dette med fire gode venner - er det så hobby eller er det forretning?

- Med tanke på, hvor mange kræfter, det har taget at løbe i gang, kan jeg godt mærke, alvoren er taget til. Vi lagde ud med at være enige om, at det var på hobbybasis, men det er ikke der, vi ender.

Annonce

Spøjs placering

Mange af produkterne bliver produceret på adressen, men ostene stammer fra Kent Thranes mejeri og andre danske mejerier. Med tiden er planen, at der skal flere eksotiske oste med i sortimentet.

- Så pønser vi på at lave arrangementer med vinsmagninger og folkekøkken - alle mulige sjove ting i den dur. Vi kan gøre tingene, som vi vil og vi har jo gode rammer for at lokke mange herud, siger Per Hallundbæk, hentydende til det bugnende antal parkeringspladser.

Det er selvfølgelig bekvemt at have - men et sådant gode kommer også med en måske afgørende omkostning.

- Ja, det er ikke mange specialvareforretninger, der ligger inde midt i et industrikvarter væk fra byen. Lige nu er det en svaghed - for vi ved godt, at folk har lidt svært ved at finde frem, men når man først ved, hvor vi er, er det nemt. Skal man ind til byen i samme type butik, er det jo næsten umuligt at komme frem og tilbage. Det er lidt et sats, men med tiden tror vi på, geografien kan blive en styrke.

Kent Thrane (tv.) har brugt sit liv på mejeri. han har tidligere beskæftiget de andre ejere. Derfor har de fået idéen sammen. Foto: Kristian Isaksen
Lige her ser man det ikke så tydeligt, men mejeriet ligger iblandt andre industribygninger. Foto: Kristian Isaksen
Per Hallundbæk er et kendt ansigt i den odenseanske restaurationsbranche, hvor han senest forsøgte at sparke liv i Franck A igen. Foto: Kristian Isaksen
Kent Thrane stiller sin ekspertise til rådighed for et par kunder ved ostebordet. Foto: Kristian Isaksen
Masser af fisk og hjemmemarinerede sild - lavet ude i baglokalet af Per Hallundbæk. Foto: Kristian Isaksen
Der kan selvfølgelig købes vin og øl til osten. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce