Annonce
Ugeavisen Odense

Fint besøg: Statsministeren besøgte plejecentret Ærtebjerghaven

Nils Grønnemose Madsen er tidligere politibetjent, og det fik han sig en snak med statsministeren om under hendes besøg på Ærtebjerghaven. Foto: Christian Nordholt
Statsminister Mette Frederiksen (S) var interesseret i at høre om, hvordan man kan forenkle regler og afbureaukratisere i ældreplejen, da hun besøgte plejecentret Ærtebjerghaven i Kirkendrup onsdag morgen.
Annonce

Det var 99-års fødselaren Anna Scheering, der sammen med rehabiliteringsleder Heidi Tange tog imod statsminister Mette Frederiksen og hendes følge onsdag morgen foran plejecentret Ærtebjerghaven i Kirkendup.

Statsministeren var på besøg på plejecentret forud for dagens FOA-kongres i Odense Congress Center for at få gode ideer til, hvordan man kan afbureaukratisere ældreplejen i en tid, hvor personalet bruger mere og mere tid på dokumentation.

Alt var klart klokken ni, og omkring 20 beboere var kørt ud i efterårssolen for at tage imod Mette Frederiksen, der, som en statsminister gør, dukkede op med et større opbud af sikkerhedsfolk og politi.

Efter en kort rundvisning på plejecentret blev der tid til morgenkaffe sammen med beboerne i Ærtebjerghavens Hus E, og her gik snakken med både beboere og personalet om livskvaliteten på plejecentret.

Statsministeren var tydeligvis interesseret i at få ideer til, hvordan tingene kan gøres enklere, så personalet får mere tid med beboerne i stedet for foran computeren.

I sin tale ved Folketingets åbning talte statsministeren om ambitionen om at indføre en nærhedsreform, der skal gøre op med for megen kontrol i det offentlige og bringe faglighed og ledelse mere i spil i stedet, og det var blandt andet med den dagsorden, hun besøgte Ærtebjerghaven.

- Spørgsmålet er, hvordan vi kan komme af med nogle af opgaverne ved computeren. Jeg mener, vi skal have mere tillid til, at der bliver truffet de rigtige beslutninger på plejecentrene, sagde Mette Frederiksen og spurgte konkret til, hvor meget tid de enkelte medarbejdere bruger på dokumentation dagligt.

Et større opbud tog imod statsministeren, da hun trillede ind på parkeringspladsen ved Ærtebjerghaven klokken ni onsdag morgen. Foto: Christian Nordholt
Annonce

For meget computertid

Personalet på Ærtebjerghaven anslog, at en hjælper bruger en halv til en hel time hver dag, mens en sosu-assistent bruger omkring det dobbelte, og at det er for meget, var plejecentrets ansatte, ledelse og statsministeren enige om.

Rehabiliteringsleder Heidi Tange mindede om, at et plejecenter er et hjem og ikke en institution og foreslog, at man eventuelt kunne nøjes med at dokumentere de største og vigtigste ændringer i borgernes sundhedstilstand.

Det forslag tog Mette Frederiksen blandt andet med sig fra besøget.

- Det er ikke nogen let opgave at afbureaukratisere. Det er en større manøvre, der skal til, det er jeg klar over, sagde hun, inden hun tog afsked med personalet og nogle af beboerne.

Også rådmand Søren Windell (K) og borgmester Peter Rahbæk Juel var med på Ærtebjerghaven onsdag morgen.

Blomsterne fik statsminister Mette Frederiksen af 99-års fødselaren Anna Scheering. Foto: Christian Nordholt
Mange beboere var ude for at tage imod statsministeren i det fine vejr. I baggrunden er det rehabiliteringsleder Heidi Tange. Foto: Christian Nordholt
Beboerne i Hus E på Ærtebjerghaven var lidt overraskede over det store opbud af fotografer, journalister, sikkerhedsfolk og andre, der var med ved statsministerens besøg. Også borgmester Peter Rahbæk Juel og ældre-og handicaprådmand Søren Windell var med til morgenkaffe. Foto: Christian Nordholt
Statsministeren var ude for at finde inspiration til, hvordan man kan forenkle regler og afbureaukratisere, så personalet får mere tid sammen med beboerne på landets plejecentre. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce