Annonce
Ugeavisen Odense

Flere navne på plakaten: 80'er-stjerner kommer til Odense

Martin Fry står stadig i spidsen for 80'er-bandet ABC, der hittede stort med nummeret "The look of love". I august er ABC i Odense. Foto: Vi elsker 80'erne
Når endagsfestivalen Vi elsker 80'erne afvikles i Odense i august, bliver det med mange kendte navne. Nu er der kommet flere på plakaten.
Annonce

I dag klinger de måske ikke af helt så meget. Men havde det været i 80'erne, var de store overskrifter formentlig blevet hevet frem. For nu kan folkene bag endagsfestivalen Vi elsker 80'erne føje nye navne til den liste af solister og grupper, der den 14. august skal bringe tusinder af gæster musikalsk tilbage til de glade 80'ere i Kongens Have. Og det er navne, der på hver sin måde var store for tre-fire årtier siden.

De nye navne er Johnny Hates Jazz, Howard Jones, F.R. David, Secret Service og ABC. Endagsfestivalen har allerede præsenteret navne som Alphaville og danske Jørgen Klubien, Back to Back og Tøsedrengene i skikkelse af Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen.

- Vi har stadig flere 80’er-kunstnere, der skal føjes til plakaten, men jeg er simpelthen så stolt af de navne, vi har lagt ud med, siger koncertarrangør Riffi Haddaoui.

Skulle navnene ikke sige så meget, så er det måske lettere med deres musik. For de skulle være garanter for hits som ”Words” (Don’t Come Easy) fra F.R. David, ”The Look Of Love” (ABC) og ”Oh Susie” (Secret Service).

Engelske ABC har et solidt bagkatalog med den helt rigtige 80’er-lyd, med f.eks. ”Poison Arrow” og ”The Night You Murdered Love”. Bandet, der blev dannet i Sheffield i 1981, har den karismatiske Martin Fry i front. Debutalbummet ”The Lexicon Of Love” gik nummer et i Storbritannien og solgte flere end en million eksemplarer. Siden kom yderligere otte albums – det seneste udgivet så sent som 2016.

Britiske Johnny Hates Jazz er også indbegrebet af lyden af 80’erne med hits som ”I Don’t Want To Be A Hero”, ”Shattered Dreams” og ”Turn Back The Clock”. Johnny Hates Jazz havde helt sin egen lyd, og det er stadig Clark Datchler og Mike Nocito, der udgør bandet. Engelske Howard Jones var også at finde på toppen af hitlisterne. Han hittede især i årene 1983-1986 med numre som “What Is Love” og “Things Can Only Get Better”.

Vi elsker 80'erne kommer nærmest til at agere opvarming til dette års udgave af HCA Festivals, hvor der vil være masser af musik i Kongens Have. Fredagen efter er der koncert med bl.a. Rasmus Seebach, og lørdag i uge 34 er det endagsfestivalen Vi elsker 90'erne, der indtager koncertområdet i Kongens Have.

Håret er blevet markant tyndere i toppen og mere gråt. Men engelske Howard Jones er stadig aktiv, selv om han især hittede i årene 1983-86. Foto: Vi elsker 80'erne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce