Annonce
Ugeavisen Odense

Flere omklædninger og kunstgræs på stadion: Forandringerne ulmer under Dalum IF

Penge falder altid et tørt sted i Dalum IF, hvor evige visioner er en del af hverdagen - nogle er dog tæt på at være mere konkrete end andre.
Annonce

Dalum: Der går ikke mange dage imellem, at Dalum IF's formand Bjarne Christensen tænker på fremtiden. Ja, dage er nok i overkanten. Timer er måske mere rigtigt.

Han tænker på, hvordan han kan gøre klubben til et endnu mere attraktivt sted at spille den vidunderlige sport, fodbold.

Et uendeligt net af visioner kan hurtigt blive spundet i et hoved som hans. Mange drømme forbliver derinde i hjernens kilometerlange, labyrintiske neurontråde. Andre tager over tiden form, bliver robuste og stærke nok til at bryde igennem den store, maskuline pandebrask, han kan gå og prale af.

Derfra lander de i hans mund - klar til affyring.

- Vi vil gerne have flere omklædningsrum - og vi vil gerne have ny bund på vores stadion. Og det er ikke bare hovedløse tanker. Det er et arbejde, som vi går mere ihærdigt til værks med at realisere efter nytår.

Jeg venter egentlig bare på, at jeg vågner op om natten, badet i sved og fortryder det hele. For græs og fodbold hænger sammen. Men vi pønser på at få revet græstæppet væk og lagt kunstgræs i stedet. Det er ikke noget, jeg har været stor tilhænger af før, men som det er nu, må vi ikke bruge stadion fra november og et stykke ind i foråret. Det er mange spildte dage. Med kunstgræs er der ingen begrænsninger uanset hvor koldt det er - og hvis to Superliga-mandskaber kan spille på det underlag, så kan vi vel også.

Bjarne Christensen

Annonce

Kunstgræs

Det kræver kapital at virkeliggøre sine drømme. Det ved formanden, som har kig på diverse fonde og puljer.

- For at få penge udefra, skal man have et projekt med en vis dybde. Dem, der godkender ansøgningerne skal kunne se, at pengene er til gavn for mange. Lige nu sidder vi ovenpå hinanden nede i omklædningen. Med 1100 medlemmer er det svært at få logistikken til at gå op - og som jeg ser det er vi slet ikke færdige med at hverve. Der er stadig potentiale i Dalum IF.

Selvom finanserne ikke er på plads, kaster Bjarne Christensen ikke bare om sig med ord og visioner, der skal tegne et glansbilledebillede. Han siger som, han gør, fordi hans også kan fylde maling i motivet - med tiden.

- Det er ikke en forandring vi stirrer på lige her og nu, men vi har skitserne klar.

Hvad er det du siger der skal ske på stadion?

- Jeg venter egentlig bare på, at jeg vågner op om natten, badet i sved og fortryder det hele. For græs og fodbold hænger sammen. Men vi pønser på at få revet græstæppet væk og lagt kunstgræs i stedet. Det er ikke noget, jeg har været stor tilhænger af før, men som det er nu, må vi ikke bruge stadion fra november og et stykke ind i foråret. Det er mange spildte dage. Med kunstgræs er der ingen begrænsninger uanset hvor koldt det er - og hvis to Superliga-mandskaber kan spille på det underlag, så kan vi vel også.

I øjeblikket er omklædningen førsteprioritet, imens kunstgræsset bliver kaldt projekt 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce