Annonce
Ugeavisen Odense

Flertal på plads: Fjernvarme Fyn skal sælges

Der er nu politisk flertal for at sælge Fjernvarme Fyn til Energi fyn.
Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF sikrer flertal for at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. Pengene fra salget bliver en vigtig del af en kæmpemæssig investeringsplan for Odenses skoler, daginstitutioner og plejecentre.

Massive investeringer i skoler, dagindstitutioner og plejecentre er på vej i Odense frem mod 2030.

På Odense Rådhus har Socialdemokratiet, SF og De Radikale indgået en aftale om finansiering af anlægsarbejder for 1,8 milliarder kroner de kommende år.

I den store investeringsplan er 550 millioner kroner reserveret til de mindste, 500 millioner til skolebørnene samt 300 millioner kroner til de ældste odenseanere.

524 millioner kroner af finansieringen til den kæmpemæssige investeringsplan vil komme fra et salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. Salget vil frem næste år og frem til 2030 årligt bibringe investeringsplanen 52,4 millioner kroner.

Den egentlige salgspris på Fjernvarme Fyn er 900 millioner kroner. En stor del af pengene - 40 procent - skal afleveres til statskassen. En lille del til Nordfyns Kommune.

Desuden beslutter de tre partier bag aftalen at sætte etableringen af den sydlige del af letbanens etape to i bero.

Forligspartierne er derfor enige om, at den endelige beslutning om en eventuel linjeføring mellem Sukkerkogeriet og Zoo udskydes til et senere tidspunkt, så en endelig beslutning kan tages i forbindelse med udviklingen af arealet ved det nuværende Odense Universitetshopital.

I aften hedder: At forligspartierne stopper den nuværende opsparing til letbanen på strækningen fra Sukkerkogeriet til Zoo. Den allerede tilvejebragte opsparing anvendes i stedet til realiseringen af aftalen om Velfærdens Fundament. Ved at forkorte linjeføringen af Letbanens linje 2 opnås en besparelse på 153,0 millioner kroner over en tiårig periode.

Aftalen om den enorme investeringsplan og herunder salget af Fjernvarme Fyn laves uden Venstre, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten.

Dansk Folkeparti skal først have afstemning blandt deres medlemmer, før de siger ja eller nej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce