Annonce
Ugeavisen Odense

Fodbold: Preben Schack er 78 år og kampklar

Preben Schack sørger for boldene er klar til kampene på Åsum IF stadion. Foto: Hasse Frimodt
Preben Schack er 78 år og stadig aktiv på banen som angriber i Åsum IF's Superveteran-hold
Annonce

Aasum: Hold da op, der er stor forskel på, hvor friske og rørige folk er. Som fotojournalist på Ugeavisen Odense i 23 år har jeg mødt en masse spændende mennesker, unge som ældre, og her finder man bare ud af, hvor forskellige vi er.

Nogen er så heldige at være i god form i en alder af 78 år, og sådan en type var jeg på besøg ved forleden i sommerhuset i Kerteminde.


Jeg er jo 30 år ældre end mange af mine med- og modspillere, så selvfølgelig sparker jeg straffespark

Preben Schack, 78 år og angriber i Åsum IF


Preben Schack, bosiddende i den odenseanske forstad Åsum, imponerer mig igen og igen, når han i en alder af 78 år hver tirsdag trækker i den gule Åsum IF fodboldtrøje.

Preben Schack er 78 år og stadig aktiv på fodboldbanen i Åsum IF. Foto: Søren Nilsson

- Jeg har været heldig at være forskånet for skader gennem min fodboldkarriere. En gang har jeg brækket benet, og en gang har jeg haft en muskelsprængning i min læg, men ellers har jeg stort set aldrig været skadet, siger Preben Schack.

Preben spiller på Åsum IF’s super veteran fodboldhold. Her er han alderspræsident for holdet, hvor hans egen søn Per spiller med og nevøen Torben Schack.

- Det er jo en ren fornøjelse for mig at spille med Per og Torben. Jeg elsker fodboldspillet og glæder mig hver eneste tirsdag til at skulle ud og spille fodbold, siger Preben.

Preben har været formand i Åsum IF siden 1967, han er dekoreret for sin indsats som foreningsleder af både FBU, DBU og DIF for sit arbejde som formand i den lille odenseanske idrætsforening.

Preben Schack med nummer 11 på ryggen, tæt på endnu en scoring i Åsum IF trøjen. Foto: Søren Nilsson

På fodboldbanen gør Preben det ligeledes godt. Han er angriber på klubbens super veteran hold, og med hans store rutine er det selvfølgelig Preben, der sparker holdets straffespark.

- Jeg er jo 30 år ældre end mange af mine med- og modspillere, så selvfølgelig sparker jeg straffespark. Jeg har rutinen og sikkerheden og har kun brændt et ud af de sidste 11 spark, siger Preben Schack.

Preben tager nu et år ad gangen.

- Jeg spiller så længe, jeg har et godt helbred. Som det er nu, kan jeg ikke forestille mig, jeg nogensinde stopper, da jeg elsker sammenholdet, som jeg er en del af på holdet i Åsum IF. Selvom jeg kunne være far for stort set alle sammen, så har vi det sjovt, siger Preben.

Og netop det at have det sjovt er det vigtigste for Preben.

- I min omgangskreds er flere jo døde, og andre lider af alderdoms problemer. Jeg er da sindssyg privilegeret, at jeg kan stå op hver morgen, cykle en tur ned ad bakken til Kerteminde strand og bade sammen med min kone Henny. Og når det så er tirsdag, så pakker jeg allerede fodboldtasken om morgenen, så den står klar, til jeg skal ud af døren og spille om aftenen, siger Preben Schack.

Preben ved ikke selv, om han er den ældste 11 mands fodboldspiller i Odense, Fyn eller hele Danmark, men en fodbolddommer sagde under en af Åsum’s kampe, at han mente, Preben var den ældste målscorer i 11 mands fodbold, han havde mødt som fodbolddommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce