Annonce
Ugeavisen Odense

Fokus på HPV-vaccination

Annonce

Når vi tages stilling til, hvorvidt en families datter, som snart fylder 12 år, skal HPV-vaccineres, er det ofte en beslutning, som træffes af forældrene. Men nu kan folke- og privatskoler i Odense også få lov at være med. Jeg har i søndags sendt en invitation ud til alle folke- og privatskoler i Odense. I invitationen opfordres skolerne til at sætte noget tid af med deres elever til at lave plakater eller videoer, hvor elever sætter fokus på HPV-vaccination.

Men hvorfor invitere folke- og privatskoler i Odense med til at give deres bidrag? Ifølge Statens Serum Institut, er antallet af piger, der begynder på HPV-vaccinationsprogrammet stigende. I 2018 begyndte 38.624 piger på programmet. Det er en stigning på 20 pct. sammenlignet med året før. Odense er en af de kommuner i landet med den højeste tilslutning. Blandt de piger, der fylder 16 år i 2019, er 63 pct. fuldt HPV-vaccineret. På landsplan er tallet 59 pct.

Det er fantastisk, at vi er så godt med i Odense. Men hver eneste dag er der en kvinde, der bliver ramt af livmoderhalskræft. Og det er en sygdom vi kan forebygge med en vaccine. Derfor håber vi, at endnu flere piger vil lade sig HPV-vaccinere Sammenligner vi os med de andre nordiske lande, har vi i Danmark den højeste forekomst af livmoderhalskræft. Der er derfor adskillige gode argumenter for at give skolerne en invitation til at give deres bidrag.

Jesper Rotvig Jensen Ungdomsambassadør for European Cancer League og formand for Kræftens Bekæmpelse i Odense Bredstedgade 38,2,-1, Odense
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce