Annonce
Ugeavisen Odense

Forældreinitiativ forskønner skolegård

Mette Nielsen, Nanet Jeppesen og Dorthe Reinberg har taget initiativ til at gøre Agedrup Skoles skolegård sjovere og at forskønne cykelskuret. Foto: Kurt Rasmussen
En nedslidt skolegård har fået nyt liv, efter at en forældregruppe har sørget for et tiltrængt løft
Annonce

Brolandvej: Tre mødre har trodset det triste regnvejr for at fortælle en solstrålehistorie på Agedrup Skole, hvor deres børn er elever.

De har gennem det kommunale tilskudsprojekt, ”Borgerne Bestemmer”, modtaget 25.000 kroner til deres ”Projekt Sjov i Skolegården”, og resultatet har siden fredag den 28. maj bogstavelig talt været brændt ind i asfalten i skolegården.

- Vi har fået optegnet basketballbanen og fået malet en hinke- hoppeslange, fortæller Mette Nielsen, Nanet Jeppesen og Dorthe Reinberg, og forklarer, at der er tale om et stykke kvalitetsarbejde.

- På grund af at malingen er brændt ned i asfalten, så holder det i rigtig mange år, fortæller Mette og får et nik af Dorthe.

- Brændingen har kostet 25.000, og det er dyrere end man regner med, men det er faktisk en god pris, når man tænker på, hvor længe det holder, siger Dorthe.

Jeg har talt med mange, der siger, at der ikke er gjort noget ved skolen siden dengang, vi gik i skole her i firserne, og vi var enige om, at den så noget søvnig ud

Dorthe Reinberg

Annonce

Nødvendigt initiativ

Asfaltoptegningerne er blevet godt modtaget af både elever og forældre, men de tre puljevindere stopper ikke dér. De har også fået tildelt 50.000 kroner til deres ”Projekt Cykelskur”, hvor den odenseanske graffitikunstner Jonas Stærmose er blevet hyret til at forskønne skolens store cykelskur.

- Jeg har talt med mange, der siger, at der ikke er gjort noget ved skolen siden dengang, vi gik i skole her i firserne, og vi var enige om, at den så noget søvnig ud, siger Dorthe.

- De ressourcer, skolen har, bruger skoleledelsen indendørs på at vedligeholde bygningerne og investere i den nye teknik indenfor IT. Det er jo et prioriteringsspørgsmål, lyder det fra Nanet.

- Og der er mange, der er glade for, at vi har taget initiativ til at ændre på det, når nu kommunen åbenbart ikke har ressourcerne til det. Jeg tænker også, at hvis forholdene er fine, gavner det også indlæringen, siger Mette.

Annonce

Vanskelige regler

Jonas Stærmose er så småt kommet i gang, men på grund af det ret fugtige vejr, trækker det ud med at færdiggøre graffitiprojektet, som trioen dog regner med, vil stå færdigt i løbet af foråret.

Men det er ikke kun vejret, der har spændt ben for projektet.

- Vi har været begrænset, for der er mange regler, der skal overholdes. Vi må ikke bare sætte noget op uden godkendelse fra kommunen, siger Mette.

- Der er en del vedligeholdelse, der følger med, og det skal vi passe på, at vi ikke pålægger skolen, for så får de bare flere udgifter. Der har været mange hensyn at tage forbehold for, og det har været et møjsommeligt arbejde at komme igennem, lyder det fra Nanet.

- Vi vidste jo godt, at der var visse regler, men nogle er også tåbelige. For eksempel at hvis graffitien skal fjernes igen om fem år, så må vi ikke selv samle nogle forældre og male skuret. Det skal der andre til med de rigtige mærker på tøjet. Det koster 40.000 kroner at få malet skuret, og det vil skolelederen naturligvis ikke stå med, siger Dorthe, der undrer sig over den regel.

- Det der med at forlange, at vi skal stå for vedligeholdelsen af en væg, der i forvejen var grim, det burde man ikke lægge over på en gruppe forældre. Det er jo latterligt, at vi skal betale de 40.000 kroner det koster, for alt andet lige så bliver det jo pænere, end det var i forvejen, siger hun.

Det er blevet til en del asfaltbrændinger, og specielt hinke- hoppeslangen genkaldte nogle minder fra initiativtagernes egen barndom. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Flere projekter på vej

De tre initiativtagere har sikret, at der ikke opstår problemer på det kunstneriske plan, idet de har lavet en aftale med graffitikunstneren om, at han vil stå for vedligeholdelse af sit værk, og at han ikke vil opretholde nogen krav på værket, hvis det skulle males over på et tidspunkt.

Nu venter de spændt på udfaldet af deres næste projektansøgning.

- Vi har søgt om midler til en skateboardrampe gennem bydelspuljen, og vi håber at blive tilgodeset. Den vil vi placere på den anden side af skolen, hvor de større børn holder til, for selve skolegården er til børnene fra 0. til 3. klasse, siger Mette, der sammen med Nanet og Dorthe håber på, at deres projekter kan inspirere andre forældre til også at være aktive.

- Vi vil gerne have flere med på banen. Vi har talt om at lave en forældredag med børn og voksne, sådan så børnene også føler et medejerskab af projekterne. Det er jo også et vigtigt signal at sende til de børn, der er små nu og vokser op i det, for så vil de vel også passe lidt bedre på det, lyder det fra forældregruppen.

Det store cykelskur har ifølge initiativtagerne været en kedelig oplevelse alt for længe, men det skal graffitikunsten i løbet af foråret gøre op med. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce