Annonce
Ugeavisen Odense

For første gang blev to vindere hyldet med Ildsjæleprisen

Red Barnet Odense og Fyns Døveforening har vundet Ildsjæleprisen 2020. Foto: Odense Kommune
I sidste måned fejrede Frivilligcenter Odense 30-års jubilæum, og i samme forbindelse blev vinderen af Ildsjæleprisen 2020 kåret. Men for første gang var der ikke bare én, men hele to vindere af Ildsjæleprisen
Annonce

Østre Stationsvej: Odense Kommune har for 14. gang uddelt Ildsjæleprisen til en frivillig social forening, der igennem det seneste år har gjort en særlig indsats for Odenses udsatte og sårbare grupper.

På grund af Covid-19 er FrivilligGalla, hvor Ildsjæleprisen ellers plejer at blive uddelt, aflyst. I stedet blev vinderne kåret ved Frivilligcenter Odenses 30-års jubilæum onsdag den 18. november.

Ildsjæleprisen blev traditionen tro overrakt af borgmester Peter Rahbæk Juhl til en frivillig social forening, der i særlig grad har været med til at gøre en forskel for en gruppe socialt udsatte eller sårbare mennesker i Odense.

På baggrund af indstillinger fra offentligheden var der udpeget tre nominerede til Ildsjæleprisen: Multihuset KIK IND, Fyns Døveforening og Red Barnet Odense.

Annonce

Dobbelt op

I år skulle Ildsjæleprisen ikke kun gå til én - men hele to vindere. Borgmester Peter Rahbæk Juel kunne nemlig afsløre, at Fyns Døveforening og Red Barnet Odense havde fået præcis lige mange stemmer, og begge foreninger blev derfor hyldet som vinderne af Ildsjæleprisen 2020. Vinderne løber ikke kun med æren, men modtager også 25.000 kr. til deling.

- Det er en stor anerkendelse at blive nomineret og også at vinde prisen. Nu hvor vi har vundet prisen tror vi endnu mere på, at vores aktivitetscentertilbud er et godt og vigtigt tilbud, der gør en forskel for andre. Vi er alle sammen pissestolte, sagde Malene Melander, der er aktivitetsleder for aktivitetscentret i Fyns Døveforening.

Sara Ekknud Windell, var også meget stolt og glad, da hun modtog Ildsjæleprisen på foreningens vegne.

- Det betyder meget for os at vinde prisen, og vi er enormt glade og stolte. Vi er glade for, at der bliver sat pris på vores arbejde, og det mærker vi også, når vi er ude hos børnene. Jeg er mest glad på de andre frivillige i foreningens vegne. Vi har været ude med krea-pakker til familierne under corona, og lige om lidt skal vi ud med julehjælp til børnene. Jeg er også glad for, at vi nu har vi mulighed for at invitere børnene til en kæmpe fest, når corona er ovre, fortalte Sara Ekknud Windell, der er formand for Red Barnet Odense.

/Kuras

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce