Annonce
Ugeavisen Odense

Foreningen Fynske Fruer

Rikke Merton med familiens lille nye hvalp Eigill. Rikker er også mor til tvillinger på 12 år. Foto: Hasse Frimodt
Fynske Fruer er ”pusterummet” væk fra de mange udfordringer som en selvstændig erhvervsdrivende kvinde har.
Annonce

Hvorfor være med i Fynske Fruer og hvad er egentlig Fynske Fruer?

Rikke Merton, der til dagligt driver virksomheden LabVikar i Odense, er medstifter af Fynske Fruer, som blev startet i 2016 af fire selvstændige kvinder.

- Vi var oprindeligt fem kvinder, som havde mødt hinanden på et kursus. Vi fandt ud af, at vi svingede godt sammen og aftalte, at vi kunne mødes og spare med hinanden. Og et par år senere blev vi enige om, at andre selvstændige kvinder også kunne have gavn af at blive en del af fællesskabet, ligesom vi kunne have godt af at møde nye, selvstændige kvinder, siger Rikke Merton.

- Man kan ikke udelukkende bygge sin forretning ved at sidde bag ved computeren. Det er vigtigt at have fortrolige, når du sidder (måske endda helt alene) med en mindre virksomhed. For kreativitetens skyld. For økonomiens skyld. Og for din egen skyld. Ofte er selvstændige kvinder netop de kvinder, der bare magter ”det lille ekstra”. Dem, der kan lidt mere end de fleste. Men det kan være svært at acceptere, at man ikke nødvendigvis skal være lige brillant over hele linjen – og at man rent faktisk godt kan tillade sig at have det store fokus på erhvervsdelen af sit liv. Fynske Fruer kommer fra meget forskellige brancher, men vi er alligevel ens i forhold til ”drivet” i egen forretning og ønsket om trivsel samt stolthed i det vi gør, siger Rikke Merton.

Arbejds/skrive dag i Fynske Fruer. Pressefoto
Annonce

LabVikar modtog Børsens Gazelle pris i 2018

Rikke Merton har selv mærket effekten af at være en del af netværket Fynske Fruer. Hendes virksomhed LabVikar modtog i 2018 Børsens Gazelle pris.

- Hos Fynske Fruer mødes vi fast fire gange om året. Man vil, efter deltagelse i årets fire arrangementer og netværk, kunne se den positive forskel i sin forretning. Du rykker dig selv og din forretning op ad rangstigen, ligesom det skete for mig og LabVikar, siger Rikke Merton.

I februar 2017 blev Fynske Fruer til en forening, som skal fremtidssikre eksistensen af dette formidable netværk. Bente Brandstrup, der var med til at starte Fynske Fruer, er formand. Bente er til daglig indehaver og daglig leder af virksomheden Pigepotentiale - landets største sammenslutning af coaches som arbejder for øget trivsel og bedre selvværd til teenagepiger.

Fynske Fruer mødes fast fire fredage årligt i dagtimerne hos Galleri Rasmus i Ny Vestergade 9, 5000 Odense C, hvor der hver gang vil være et værdiskabende oplæg, som medlemmer fra Fynske Fruer selv kan være med til at vælge. Oplæg med faglige input og mentale boosts til de selvstændige og deres virksomheder. Nogen gange vil der være tid til at snakke lidt efter oplægget, andre gange ikke. Men man er altid velkomne til at fortsætte netværket på en nærliggende café eller lignende.

- Til netværksmøderne serveres brød fra Kappendrup Bageri med ost samt pålæg fra Annes Smørrebrød, frugt, kaffe, the og vand ad libitum. Der er altid pyntet op med friske blomster fra Amour Blomster i det foranderlige, kunstneriske univers, som galleriet i forvejen byder på. Og galleriets redaktør Per Nielsen har for tradition kort at indlede vores møder med poesi, anekdoter eller andet, siger Rikke Merton.

Fynske Fruer afholder også Business Brunch. En brunch for de Fynske Fruer der gerne vil snakke lidt mere med sine medfruer i ny og næ – og ikke kun ved de programlagte netværksmøder fire gange om året. Det er et tilbud, og altså ikke noget der forventes at man deltager i.

Annonce

Kom med til arbejds-/skrivedag

Fynske Fruer inviterer også til en arbejds-/skrivedag

- Her mødes vi og arbejder sammen. Nogen planlægger virksomhedens facebookopslag for en periode. Andre får nyhedsbreve fra hånden. Eller får bugt med "stakken fra skriverbordet" derhjemme, som altid ligger og glor bebrejdende på én. Telefonerne lukkes ikke ned denne dag, for vi er jo på arbejde – og der bliver også ekspederet ordrer. Hjemmesider redigeres, merchandise bestilles, messer planlægges osv.

- Har man en specifik problemstilling eller noget, man gerne vil have gennemgået på denne dag, er det en god idé at kaste det ud til de øvrige medlemmer i begivenheden – så man kan forberede sig hver især på svar og mulige løsninger. Men ellers er der rig mulighed for sparring undervejs i løbet af denne dag – imens vi sidder og arbejder ivrigt på hver vores opgaver – men sammen.

- Vi smider 10 kroner hver for the/kaffe, snacks, vand, frugt og hvad værtinden ellers vælger at byde på. Og ellers dukker man bare op med sin bærbare under armen, en madpakke i hånden samt en drikkedunk i tasken – klar til at give den fuld gas i et inspirerende miljø med plads til hygge og en sludder over frokosten. Skrive/arbejdsdagene er et effektivt socialt tiltag, der giver rum til fordybelse og udvikling, siger Rikke Merton.

Rikke Merton og hendes virksomhed Lab Vikar modtog i 2018 Børsens Gazellepris. Privatfoto
Annonce

Læs mere på Fynske Fruers hjemmeside

Så er du kvinde, selvstændig med eget cvr nummer og med et ønske om at blive en del af Fynske Fruer, så kontakt foreningen på mail: kontakt@fynskefruer.dk

Et års medlemsskab koster 2500 kr. + moms

Du kan se mere om Fynske Fruer på hjemmesiden: www.fynskefruer.dk Her kan du også læse mere om Fynske Fruers arrangementer.

Fynske Fruer tager på tur, her er Rikke fotograferet sammen med Jim Lyngvild på en tur til Lyngvilds Ravnsborg på Sydfyn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce