Annonce
Ugeavisen Odense

Frøken Jensen fik den allersidste tur gennem Odense Zoo

De ansatte i Odense Zoo stod klar, da rustvognen med den tidligere ejer af og direktør for zoo kørte gennem haven. Foto: Michael Bager
Efter bisættelsen i Dalum Kirke fik den afdøde tidligere direktør for Odense Zoo en sidste tur gennem haven i rustvogn.

Fruens Bøge: For mange var hun frøken Jensen: Den 91-årige kvinde der indtil sin død i sidste uge boede i en villa i Odense Zoo.

Alle zoos medarbejdere kendte hende, og mange af dem har hjulpet den med tiden noget gangbesværede ældre dame på hendes daglige rundtur i den have, hun nærmest var født ind i.

Birthe Heilmann (født Jensen) var datter af Odense Zoos grundlægger, Christian Jensen. Han åbnede i 1930 Odense Dyrehave, der få år efter skiftede til det nuværende navn.

Birthe Jensen var blevet født året før, og da faren døde relativt ung, var det Birthe og hendes mor, der overtog ledelsen af haven, som Birthe også nåede at blive direktør for, efter den var blevet selvejende institution.

Efter bisættelsen i Dalum Kirke tog rustvognen en tur gennem den corona-lukkede Odense Zoo. Foto: Michael Bager

Helt frem til sin død boede Birthe Jensen i en villa i haven. Og uanset at hun i en moden alder skiftede efternavn til Heilmann, moderens fødenavn, var hun stadig bare frøken Jensen for de fleste.

Annonce

Sidste farvel

Torsdag formiddag blev hun bisat fra Dalum Kirke, og for at hun kunne få en sidste afsked med Odense Zoo, tog rustvognen med Birthes kiste en køretur rundt i den covid-19-lukkede have. Blandt andet forbi havens shetlands-ponyer, som Birthe havde et helt særligt forhold til.

Da rustvognen kørte ind gennem porten, havde alle zoos ansatte stoppet det arbejde, de havde været i gang med, og taget opstilling for at byde frøken Jensen et sidste farvel efter hendes definitivt afsluttende tur gennem den have, der fyldte hele hendes liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce