Annonce
Ugeavisen Odense

Fra voldsramt til selvstændig: Christian har vendt modgang til medgang

Christian Holm har fundet sin rette hylde inden for den grafiske branche, hvor han blandt andet leverer tryk på T-shirts. Foto: Kurt Rasmussen
En voldelig taxakunde gjorde en ende på Christian Holms karriere som hyrevognschauffør, men han har siden rejst sig og fået succes som selvstændig inden for den grafiske branche.

Grønløkkevej: 14. december 2019 var en skelsættende dato for Christian Holm. Der var gang i julefrokosterne, og som hyrevognschauffør var han klar på at skulle modtage kunder i meget svingende tilstand, men specielt én kunde var han ikke forberedt på.

- Han ville bokse, kommer det tørt fra Christian Holm.

Han hoppede op på ryggen af mig og havde tre fingre inde i kæben på mig. Jeg fik ham vredet af, men det har givet mig en permanent skade i ryggen

Christian Holm

Barsk oplevelse

Kunden havde brokket sig over musikken i bilen og slog på anlægget, og selvom han blev irettesat, fortsatte han med sine negative udfald.

- Da han provokerede mig med, at jeg var fed, sagde jeg, ”vi stopper her, ud af min taxa”, men det ville han ikke, fortæller Christian Holm, der standsede taxaen og steg ud for at gelejde kunden ud af bilen.

- Da jeg lukkede døren, forsøgte han at nikke mig en skalle, men jeg fik pareret og skubbede ham væk. Han hoppede op på ryggen af mig og havde tre fingre inde i kæben på mig. Jeg fik ham vredet af, men det har givet mig en permanent skade i ryggen, siger Christian Holm, der i kampens hede dog formåede at gå til modangreb.

- Vi kom op at slås, og jeg forsøgte efter bedste evne at forsvare mig, men uanset hvordan jeg gjorde, rystede han det bare af sig, og han nåede at give mig et hårdt slag på kæben, husker Christian Holm.

Situationen udviklede sig, og selvom tre personer var ilet til for at stoppe voldsmanden, kunne de ikke overmande ham, og de tre betjente, der meget hurtigt var dukket op, havde også besvær med at fastholde voldsmanden.

- Han havde bokset med syv mennesker, men stod bare og rystede på hovedet, siger Christian Holm, der var godt medtaget.

- Hele min øregang var fyldt med blod, min kæbe var brækket, og ryggen var ødelagt. Det var en alvorlig omgang, men jeg kørte min vagt færdig og tog også resten af december med, lyder det fra chaufføren, der dog måtte sygemelde sig i starten af januar 2020.

- Jeg kunne ikke meget andet end at ligge ned. Jeg kunne ikke stå op i mere end 20 minutter ad gangen, og jeg var fuldstændig drænet for energi, siger han.

Annonce

Dobbelt ramt

Christian Holm stod foran en afgørende beslutning, og det var ikke første gang i hans karriere.

- Jeg havde tidligere arbejdet i den grafiske branche, men da jeg blev ramt af en blodprop i mit højre øje i 2017, fik jeg at vide af øjenlægen, at jeg skulle holde op med at bruge computer, hvis jeg ville have synet tilbage. Derfor valgte jeg at køre taxa, siger han og giver en motiveret forklaring på sit valg.

- Jeg har altid elsket biler. Du får nøglerne til en bil til en million og et tankkort med en besked om at køre og tjene nogle penge. Hvem kan sige nej til det, spørger han retorisk.

Den bilglade iværksætter har benyttet sine grafiske evner til at indpakke sin egen bil i firmaets farver. Foto: Kurt Rasmussen

Men efter det voldelige overfald, var Christian Holm fast besluttet på ikke at skulle tilbage til at køre taxa.

- Jeg var sengeliggende i det meste af et år, hvor jeg blandet andet måtte tage meget kraftig smertestillende medicin for overhovedet at kunne gå på toilet, siger han og forklarer, at han så småt vendte tilbage til computerarbejdet.

- Mens jeg var sygemeldt, skulle jeg finde på et eller andet, for jeg kunne ikke holde ud ikke at lave noget som helst, og heldigvis var mit syn blevet bedre, siger han.

Christian Holm har formået at rejse sig og komme stærkere tilbage efter det voldelige overfald. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Skelsættende nytårsaften

Christian Holm kom langsomt i gang med at levere løsninger til den grafiske branche, og sammen med ungdomsvennen, Christian Dyrhøj Larsen, valgte han at stifte et IT-firma.

- Det har altid været en del af vores DNA, at vi gerne ville være selvstændige, men vi havde aldrig fundet, ”Det er det her, vi skal”.

De to venner talte nytårsaften 2020 om, hvordan de skulle komme i gang, og dagen efter var deres firma, ”House of Seven” en realitet.

Sammen med ungdomsvennen, Christian Dyrhøj Larsen, har Christian Holm etableret deres fælles firma, House of Seven Print & Kopi. Foto: Kurt Rasmussen

- Tiden var rigtig, og vi fik travlt med en masse opgaver, lyder det nøgternt fra Christian Holm, der sammen med sin kompagnon kunne etablere deres fysiske forretning, House of Seven Print & Kopi på Grønløkkevej i august i år.

- Det er gået rigtig hurtigt, og vi har masser af opgaver. Lige fra tryk af T-shirts til webudvikling, grafisk design, tryksager, skilteproduktion og meget mere, siger han.

Overfaldet førte så at sige til, at han fik etableret sig i en branche, der har haft hans interessere, siden han var fem år gammel.

- Jeg tror på, at hvis du sætter dig et mål, så skal du nok nå det, og det er jo gået strygende for mig indtil videre. Selvom jeg har haft meget modgang i mit liv, har jeg altid kæmpet imod og er blevet ved med at tro på det. Nu står jeg på benene og har en solid platform og er klar til at løfte alle de opgaver, der måtte komme, lyder det fra Christian Holm.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Leverer strøm til 70 naboer: Galschiøt bliver C02-neutral med solceller

Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Forfatter i kørestol: - Det er befriende magtfuldt at skrive

Ugeavisen Odense

Redaktionen tester: Her får du Odenses bedste surdejsboller

Ugeavisen Odense

Odense får en brunchklub kun for singlekvinder: - Vi mangler nogle at være singler med

Ugeavisen Odense

100 boliger, intime gårdrum og dagligvarebutik: 'Jungle'-grund udset til at blive Odenses nyeste bydel

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Odense Håndbold mod Viborg HK

Ugeavisen Odense

Snart er der fuld hornmusik: Det nye H.C. Andersens Hus åbner helt op

Ugeavisen Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Ugeavisen Odense

Donation: Bykirken Odense er klar til julehjælp

Ugeavisen Odense

Ny bar åbner midt i Odense: - Det bliver måske lidt spraglet

Ugeavisen Odense

Post uden for normal tid: Postnord udvider åbningstid

Ugeavisen Odense

Rugårdsvej spærres i efterårsferien

Ugeavisen Odense

Nybyggeri: 26 nye lejligheder på Vesterbro

Ugeavisen Odense

Ufattelig forvandling: Fra brosten til grønne byhaver - central plads i Odense er klar til indvielse

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Ugeavisen Odense

Bootcamp for plussize kvinder: Drømmer du om at tabe dig?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Odin Award: Crateit skaber meningsfulde job og får børn væk fra skærmen

Ugeavisen Odense

Hard rock never dies: Ikonisk trommeslager kommer til Odense

Annonce