Annonce
Ugeavisen Odense

Fra voldsramt til selvstændig: Christian har vendt modgang til medgang

Christian Holm har fundet sin rette hylde inden for den grafiske branche, hvor han blandt andet leverer tryk på T-shirts. Foto: Kurt Rasmussen
En voldelig taxakunde gjorde en ende på Christian Holms karriere som hyrevognschauffør, men han har siden rejst sig og fået succes som selvstændig inden for den grafiske branche.

Grønløkkevej: 14. december 2019 var en skelsættende dato for Christian Holm. Der var gang i julefrokosterne, og som hyrevognschauffør var han klar på at skulle modtage kunder i meget svingende tilstand, men specielt én kunde var han ikke forberedt på.

- Han ville bokse, kommer det tørt fra Christian Holm.

Han hoppede op på ryggen af mig og havde tre fingre inde i kæben på mig. Jeg fik ham vredet af, men det har givet mig en permanent skade i ryggen

Christian Holm

Barsk oplevelse

Kunden havde brokket sig over musikken i bilen og slog på anlægget, og selvom han blev irettesat, fortsatte han med sine negative udfald.

- Da han provokerede mig med, at jeg var fed, sagde jeg, ”vi stopper her, ud af min taxa”, men det ville han ikke, fortæller Christian Holm, der standsede taxaen og steg ud for at gelejde kunden ud af bilen.

- Da jeg lukkede døren, forsøgte han at nikke mig en skalle, men jeg fik pareret og skubbede ham væk. Han hoppede op på ryggen af mig og havde tre fingre inde i kæben på mig. Jeg fik ham vredet af, men det har givet mig en permanent skade i ryggen, siger Christian Holm, der i kampens hede dog formåede at gå til modangreb.

- Vi kom op at slås, og jeg forsøgte efter bedste evne at forsvare mig, men uanset hvordan jeg gjorde, rystede han det bare af sig, og han nåede at give mig et hårdt slag på kæben, husker Christian Holm.

Situationen udviklede sig, og selvom tre personer var ilet til for at stoppe voldsmanden, kunne de ikke overmande ham, og de tre betjente, der meget hurtigt var dukket op, havde også besvær med at fastholde voldsmanden.

- Han havde bokset med syv mennesker, men stod bare og rystede på hovedet, siger Christian Holm, der var godt medtaget.

- Hele min øregang var fyldt med blod, min kæbe var brækket, og ryggen var ødelagt. Det var en alvorlig omgang, men jeg kørte min vagt færdig og tog også resten af december med, lyder det fra chaufføren, der dog måtte sygemelde sig i starten af januar 2020.

- Jeg kunne ikke meget andet end at ligge ned. Jeg kunne ikke stå op i mere end 20 minutter ad gangen, og jeg var fuldstændig drænet for energi, siger han.

Annonce

Dobbelt ramt

Christian Holm stod foran en afgørende beslutning, og det var ikke første gang i hans karriere.

- Jeg havde tidligere arbejdet i den grafiske branche, men da jeg blev ramt af en blodprop i mit højre øje i 2017, fik jeg at vide af øjenlægen, at jeg skulle holde op med at bruge computer, hvis jeg ville have synet tilbage. Derfor valgte jeg at køre taxa, siger han og giver en motiveret forklaring på sit valg.

- Jeg har altid elsket biler. Du får nøglerne til en bil til en million og et tankkort med en besked om at køre og tjene nogle penge. Hvem kan sige nej til det, spørger han retorisk.

Den bilglade iværksætter har benyttet sine grafiske evner til at indpakke sin egen bil i firmaets farver. Foto: Kurt Rasmussen

Men efter det voldelige overfald, var Christian Holm fast besluttet på ikke at skulle tilbage til at køre taxa.

- Jeg var sengeliggende i det meste af et år, hvor jeg blandet andet måtte tage meget kraftig smertestillende medicin for overhovedet at kunne gå på toilet, siger han og forklarer, at han så småt vendte tilbage til computerarbejdet.

- Mens jeg var sygemeldt, skulle jeg finde på et eller andet, for jeg kunne ikke holde ud ikke at lave noget som helst, og heldigvis var mit syn blevet bedre, siger han.

Christian Holm har formået at rejse sig og komme stærkere tilbage efter det voldelige overfald. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Skelsættende nytårsaften

Christian Holm kom langsomt i gang med at levere løsninger til den grafiske branche, og sammen med ungdomsvennen, Christian Dyrhøj Larsen, valgte han at stifte et IT-firma.

- Det har altid været en del af vores DNA, at vi gerne ville være selvstændige, men vi havde aldrig fundet, ”Det er det her, vi skal”.

De to venner talte nytårsaften 2020 om, hvordan de skulle komme i gang, og dagen efter var deres firma, ”House of Seven” en realitet.

Sammen med ungdomsvennen, Christian Dyrhøj Larsen, har Christian Holm etableret deres fælles firma, House of Seven Print & Kopi. Foto: Kurt Rasmussen

- Tiden var rigtig, og vi fik travlt med en masse opgaver, lyder det nøgternt fra Christian Holm, der sammen med sin kompagnon kunne etablere deres fysiske forretning, House of Seven Print & Kopi på Grønløkkevej i august i år.

- Det er gået rigtig hurtigt, og vi har masser af opgaver. Lige fra tryk af T-shirts til webudvikling, grafisk design, tryksager, skilteproduktion og meget mere, siger han.

Overfaldet førte så at sige til, at han fik etableret sig i en branche, der har haft hans interessere, siden han var fem år gammel.

- Jeg tror på, at hvis du sætter dig et mål, så skal du nok nå det, og det er jo gået strygende for mig indtil videre. Selvom jeg har haft meget modgang i mit liv, har jeg altid kæmpet imod og er blevet ved med at tro på det. Nu står jeg på benene og har en solid platform og er klar til at løfte alle de opgaver, der måtte komme, lyder det fra Christian Holm.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Folk strømmer i teatret: Juleforestilling er den bedst sælgende i flere år

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Ugeavisen Odense

Juleglæde: Malerfirma forærer overskydende mad fra julefrokost til herberg i Odense

Lokalavisen Nordvest

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Ugeavisen Odense

Vind Elvis billetter: Henrik Busborg & The Devils spiller på Dexter, vind billetter til koncerten

Ugeavisen Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Skibhus Avisen

Baggårdsbutikken hjælper mennesker og sælger brændt ler: - Vi er meget mere end vores diagnose

Ugeavisen Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Skibhus Avisen

55-årige Susanne har været hundefrisør siden hun var 14 år: En kunde kommer helt fra Gilleleje med sin hund

Ugeavisen Odense

Forkæl din hund: Læderprodukter til hunde, jagt og heste, og et godt samarbejde med indiske kvinder

Ugeavisen Odense

Populært special- og mikrobageri lukker: - Det er tid til at prøve kræfter med noget nyt

Ugeavisen Odense

Populært special- og mikrobageri lukker: - Det er tid til at prøve kræfter med noget nyt

Ugeavisen Odense

Odense Letbane bekræfter forsinkelse: Åbning udskudt til foråret

Ugeavisen Odense

Ødelagt af stress: Pia var så presset af stress, at hun mistede hukommelsen og bare græd og græd

Ugeavisen Odense

Red Barnet søger: Sara elsker at være frivillig formand for Red Barnet Odense, som søger en frivillig projektleder

Ugeavisen Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Ugeavisen Odense

Svær integration: Salg af juletræer og brændte mandler rykker Miroslav og Slobodan tættere på danskerne

Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Ugeavisen Odense

Betina-morderen tilstod med det samme

Ugeavisen Odense

Stort tab under corona: Populært mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Ugeavisen Odense

Grete og Jørgen har leveret tre generationer til H. C. Andersen Paraden

Annonce