Annonce
Ugeavisen Odense

Frivillige cykelpiloter overrasket med flot ildsjælepris

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (tv) overrakte prisen til en overrasket Erik Moes, mens plejehjemsbeboerne Birgit og Anders hyggede sig i deres rickshawcykler. Foto: Michala Bøgetoft
Tirsdag i sidste uge blev de frivillige cykelpiloter i foreningen Cykling uden alder Odense hædret med ildsjæleprisen ”Holdspilleren” for deres fællesskabende cykelture ud i det blå med de ældre på byens plejecentre.
Annonce

Kalørvej: Erik Moes er formand for den frivillige forening Cykling uden alder Odense, og tirsdag fik han sig noget af en overraskelse. Han var netop på vej hjem fra en god cykeltur på en af forenings rickshawcykler med plejehjemsbeboer Anders med som passager, da han blev mødt af ældre- og handicaprådmand Søren Windell, som stod klar med en pris og ikke mindst et stort ”tillykke”!

Erik Moes og de andre frivillige cykelpiloter i Cykling uden alder Odense er nemlig vindere af ildsjæleprisen ”Holdspilleren”- en pris, der fejrer samarbejde og fællesskab.

-Hold da op! Vi er vildt beærede over at have vundet prisen. Det er et kæmpe klap på skulderen. Vi får så mange gode oplevelser og hyggelige stunder, når vi cykler med de ældre fra byens plejecentre, og det er i virkeligheden en gave i sig selv. Men vi er meget glade for anerkendelsen, fortalte en overrasket Erik Moes, mens han steg af cyklen og klipsede hjelmen af.

De frivillige i Cykling uden alder Odense bruger fritiden på at give de ældre på byens plejecentre vind i håret og røde kinder, når de tager dem med på cykeltur. Selv cykler Erik Moes sammen med de ældre to gange om ugen, og i år har han indtil videre været på 50 ture, selvom Covid-19 spændte ben for cykelturene i foråret.

Tirsdag var det Anders og Birgit, beboere på Ejlstrup Plejecenter, der var med på tur til Trøstrup nordvest for Odense.

-Hvor er det flot! Du er en guttermand, Erik, grinede Birgit fra sin kørepose i cyklen, da ældre- og handicaprådmand Søren Windell overrakte diplom, gavekurv og statuette til formanden.

Annonce

Styrker fællesskabet og bryder ensomheden

Odense Kommune uddeler hvert år fem Ildsjælepriser til frivillige, sociale foreninger, der gør en særlig indsats for socialt udsatte og sårbare i Odense.

I år er Ildsjæleprisen ”Holdspilleren” gået til Cykling uden alder Odense på grund af foreningens gode evne til at samarbejde med Odense Kommunes plejecentre og OK Aktiv, som står for aktivitetstilbud på de kommunale plejecentre og bosteder. Foreningens frivillige er med til at styrke fællesskabet og bryde ensomheden, fortalte ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, da han tirsdag overrakte prisen til en glad formand:

-I er utrættelige i jeres gode samarbejde med kommunen om at gøre en forskel for de ældre plejecenterbeboere. I cykler ud i al slags vind og vejr og giver vores ældre den ene gode oplevelse efter den anden. Og det er ikke bare selve cykelturen og følelsen af frihed på hjul, de glæder sig til – det er også det sociale samvær med jer som cykelpiloter. Det er et enestående stykke arbejde, I gør i Cykling uden alder, sagde rådmand Søren Windell og ønskede endnu engang Erik Moes og foreningen stort tillykke med prisen.

Cykelpiloterne har haft gang i hjulene, siden foreningen fik sine rickshawcykler i 2014. Cykling uden alder Odense søger løbende nye piloter, og interesserede kan kontakte formand Erik Moes på tlf. 40 16 25 01. Foreningen har også en gruppe på Facebook, hvor den koordinerer cykelture og deler skønne historier fra turene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce