Annonce
Ugeavisen Odense

Fulde folk på løbehjul i Odense kan se frem til store bøder

El-løbehjulene er populære. Men det koster, hvis du kører på dem i beruset tilstand. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Odense: Det virker mest som et stykke legetøj. Men hopper du op på et el-løbehjul og tilmed har spiritus i blodet, så kan det blive en dyr omgang.

Det kan fire odenseanere nu skrive under på, efter de i weekenden blev stoppet af politiet, fordi de alle blev skønnet påvirket af spiritus. Fredag var det henholdsvis en kvinde og en mand, der i Hans Mules Gade blev konstateret påvirket af spiritus.

Lørdag var det to mænd, der i henholdsvis Toldbodgade og Asylgade blev stoppet af en patrulje. Kører man beruset på et el-løbehjul udløser det første gang en bøde på 2000 kroner. Gør man det igen er bøden på 4000 kroner i andengangs-tilfælde. Skulle man gøre det en gang mere, kan man risikere en kortere fængselsstraf.

Annonce

Modsat folk i motoriserede køretøjer kan man ikke miste kørekortet, ved at køre beruset på el-løbehjul.

De fire på el-løbehjul var ikke de eneste, der i weekenden blev stoppet og sigtet for spirituskørsel. Samme skæbne overgik en bilist på Gammelsø, en bilist på Assensvej og en motorcyklist, der på en tankstation på Hjallesevej viste sig at være påvirket af pot, som han netop havde røget, inden han havde sat sig op på motorcyklen. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport fra weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce