Annonce
Ugeavisen Odense

Fund Friskole åbner i august 2019

Michael Thagaard er skoleleder for den nye friskole som åbner i august 2019. Foto: Hasse Frimodt

Fund Friskole skal ligge i Odense C, og skolelederen er Michael Thagaard som også har været med til at opstarte Faaborgegnens Efterskole

Annonce

En gruppe på fire er lige nu igang med at forberede åbningen af en ny friskole, som får navnet Fund Friskole. Skolen, der skal ligge i Odense Centrum, åbner i august 2019. De fire personer der står bag Fund Friskole er Ulrik With Andersen, indehaver af virksomheden Educadio, Erling Hjernøe, indehaver af virksomheden MeWe Space, Jesper von Wieding, strategisk, kreativ direktør i designfirmaet Pearlfisher og indehaver af firmaet 3X samt Michael Thagaard, der er skoleleder på Fund Friskole.

Annonce

Klar til nyt skoleprojekt

Michael Thagaard har tidligere haft erfaring med opstart af en skole. Det gjorde han for 15 år siden, da han var med til at starte Faaborgegnens Efterskole. Og nu kaster han sig så ud i et nyt skoleprojekt, en friskole.

- Fund Friskole er prøve- og karakterfri og bygger desuden på en lang række stærke værdier som de Grundtvig/Koldske skoletanker, de 17. verdensmål, sætningen "hvorfor er du så dejlig", livslang læring med vores egen udviklede microcomputer SMILE og blandt meget andet visionen om et nybygget fælles hus midt i Odense, der rummer Fund Friskole, og en lang række fælles aktiviteter til glæde for alle Odenses borgere. Skolen starter i lejede lokaler i august 2019, men visionen er klar, et bæredygtigt, smukt og cirkulært hus. Fund Friskole vil være byens friskole. Vi vil være byens samlingssted; et sted, hvor alle generationer mødes og bruger og udvider de faciliteter, der findes. Det er eksistentielt betydningsfuldt at høre til i et fællesskab, og alle har et ansvar for at vise vejen ind i det. Fællesskabet findes, når vi hver især hele tiden bidrager til at skabe det. Det, der er det særlige ved Danmark, er det, som vi er fælles om. Derfor er Fund Friskole meget mere end en friskole. Det er et fælles hus, siger Michael Thagaard.

Annonce

Informationsmøde den 5. september

Michael er for tiden godt igang med planlægningen for den kommende friskole i Odenses bymidte. En friskole, der skal opbygges helt fra bunden. Men allerede ét år før åbningen er der tilmeldt 50 børn. Men ønsket er at skabe en friskole med 250 elever.

- Det er dejligt, at vi allerede har elever tilmeldt skolen, men vi vil jo gerne se endnu flere børn på skolen. Ønsker man at vide mere om, hvad vi kan tilbyde som friskole, så holder vi et infomøde den 5. september kl. 19-22 i lokaler på Kochsgade 31 D, 2. sal. Jeg har selv kontor i samme bygning, og man er velkommen til at kontakte mig på telefon: 40282098. Tilmelding til infomødet skal ske på kontor@fundfriskole.dk siger Michael Thagaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce