Annonce
Ugeavisen Odense

Fyn får sin første føtex food: En gammel kending står ved roret

Føtex Food åbner torsdag i det nye byrum mellem Overgade og Vestergade. Og med den gamle ruin lige foran en af indgangene til butikken. Foto: Erik Thomsen
Varehuschef Nicolai Stærke vender tilbage til sine odenseanske rødder, når han og hans team slår dørene op og byder velkommen til Odenses nye føtex food i Odense Centrum.

Overgade: Den nye føtex-butik bliver ikke kun Odenses første – også hele Fyns. Det hele fejres på åbningsdagen torsdag den 3. juni, hvor Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel står klar til at klippe båndet.

Men det er ikke alt, der er nyt, når dørene til butikken åbner i det omdannede område mellem Vestergade og Overgade.

Den nye føtex food skal nemlig drives af en gammel kending. 34-årige Nicolai Stærke, der er født og opvokset i Odense, får jobbet som butikkens varehuschef. Søren Svenstrup, der er konceptchef i føtex food, er ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige match.

Annonce

- Nicolai har en lang baggrund i supermarkedsbranchen og kommer med stor viden og stærke resultater i bagagen, og så har han jo en stor forkærlighed for lokalområdet, og det er utrolig vigtigt, når en ny butik skal finde sit ståsted, siger Søren Svenstrup.

En Odensedreng vender hjem

Det er fem år siden, Nicolai Stærke sagde farvel til Fyn og titlen som salgschef i føtex Bolbro. Siden har han været sektionschef i Bilka Kolding og senest varehuschef i føtex Sønderborg. Men nu vender han altså tilbage til sine rødder, og det har han set frem til.

Nicolai Stærke glæder sig til at gense de odenseanske kunder, når han 3. juni kl. 07.00 kan åbne den første føtex food på fynsk grund. Pr-foto

- For mig er det hér en helt særlig opgave. Jeg er jo en rigtig Odensedreng, der nu vender snuden hjemad til dér, hvor det hele startede. Derfor har det også været ekstra hjertevarmende at mærke al den lokale opbakning, jeg er blevet mødt af efter at være annonceret som varehuschef, siger han.

De mange positive reaktioner på sociale medier var ifølge Nicolai Stærke overvældende, da det i februar blev offentliggjort, at han skulle være varehuschef i den nye føtex food, og siden har han i samarbejde med Søren Svenstrup og specialister arbejdet ihærdigt på at få butikken klar til åbningsdagen.

Annonce

Et nyt koncept kommer til Fyn

Selvom Fyn allerede huser syv føtex-butikker, har fynboerne en ny og anderledes indkøbsoplevelse i sigte, fortæller konceptchef Søren Svenstrup. Han har været med fra konceptbutikkens spæde begyndelse, og derfor er forventningens glæde ekstra stor, når odenseanerne og omegn nu skal opleve føtex food-universet på egen hånd.

- Butikken adskiller sig markant fra de øvrige indkøbsoplevelser i Odense. En unik atriumgård skaber en helt særlig torvestemning, og så har vi etableret et bager- og caféområde med direkte udgang til strøget. Indenfor byder butikken på et bredt udvalg af mad på farten til de travle kunder, og så er convenience-sortimentet udvidet, så kunderne også kan bestille til fester og større arrangementer, fortæller Søren Svenstrup.

Annonce

Festlig butiksåbning

Alle er velkomne, når åbningsdagen fejres torsdag den 3. juni i varehuset på Overgade 5. Her får Nicolai Stærke selskab af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, der står klar til at klippe båndet klokken 07:00. Der uddeles goodie bags til de første 100 besøgende, mens barnlige sjæle hele dagen kan få et gratis pølsehorn fra butikkens bagerafdeling.

Den nye varehuschef håber at se en masse kendte ansigter.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at byde alle de lokale velkommen med åbne arme. Vi sørger for højt humør, skarpe tilbud og lidt ekstra forkælelse til de morgenfriske – alt sammen selvfølgelig i helt trygge rammer, lyder det fra Nicolai Stærke, der understreger, at arrangementet forløber under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

føtex food

I 2009 åbnede den første føtex food, som er en dagligvarebutik med et stort udvalg af dagligvarer, og her finder man alt det, man kender fra den traditionelle føtex og lidt ekstra.

Der findes i alt 22 føtex food-butikker rundt om i landet - primært i Aarhus og København og nu også i Odense.

Føtex åbner torsdag i det nye byrum mellem Overgade og Vestergade. Butikken er den første Føtex Food på Fyn. Foto: Erik Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce