Annonce
Ugeavisen Odense

Fynsk racerkører klar til 300.000 tilskuere i Le Mans

Martin Vedel i forbindelse fra 1. afdeling af European Le Mans Series på Circuit Paul Ricard i Frankrig. Foto: Steen Mortensen
Drømmen om at køre 24-timers Le Mans er kommet et stort skridt nærmere for racerkøreren Martin Vedel fra Odense. Få timer før det klassiske storløb den 15. juni sætter han sig bag rattet i opvarmningsløbet Road to Le Mans.
Annonce

Odense: 28-årige Martin Vedel fra Odense er racerkører med kontrakt med det britiske motorhold RLR MSport. Han glæder sig til lørdag 15. juni. Det bliver nemlig dagen, hvor han kl. 11.30 er klar til at træde på speederen i sin LMP3-racer på Le Mans-banen i Frankrig foran 300.000 tilskuere. Her skal han deltage i dette års udgave af opvarmningsløbet Road to Le Mans, der finder sted blot tre timer før det store 24-timers løb skydes i gang.

– Det er det mest prestigefyldte løb i LMP3-klassen, som jeg kører i, og så er det personligt en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, siger Martin Vedel i en pressemeddelelse.

Han altoverskyggende mål er en dag at komme til at køre 24-timers løbet. Et mål, som han satser på, at den kommende deltagelse i Road to Le Mans, hvor 50 biler stiller til start, hjælper med at bane vej for.

Annonce

Adgangsbillet

– Skulle jeg være så heldig at vinde løbet, er det en direkte adgangsbillet til næste års udgave af 24-timers Le Mans, men mindre kan også gøre det. Road to Le Mans er fremfor alt en mulighed for at vise sit talent frem for nogle af de store teams, der kører Le Mans, fortæller Martin Vedel.

Martin Vedel er født og opvokset i Odense og startede sin karriere i en alder af 12 år som gokartkører i Søndersø. Bag den fynske racerkører står netværket MVM Racing & Business Club, som tæller en bred vifte af fynske virksomheder. I 2017 skrev Martin Vedel kontrakt med Lamborghini-teamet Antonelli Motorsport fra Italien. Og i 2018 skiftede han til det britiske hold RLR MSport, hvor han kører i en Ligier JS P3 i LMP3-klassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce