Annonce
Ugeavisen Odense

Gå ikke ud på isen

Odenses søer, som her Munkedammen, ser forlokkende ud, men isen er ikke tyk nok til, at man kan færdes på den. Foto: Odense Kommune
Odenses mange søer ser tilfrosne ud, men isen er ikke tyk nok til færdsel, og det er forbundet med stor risiko at bevæge sig ud på dem.

Odense:  Frosten har virkelig sat ind, og langsomt er Odenses søer og vandløb ved at fryse til. Det ser flot ud, men isen kan være farlig, og det er vigtigt, at ingen – hverken børn eller voksne – bevæger sig ud på isen.

For selv om kulden har været hård, er det umuligt at kende tykkelsen på isen, og vejret kan pludselig slå om. Derfor er det forbundet med stor fare at bevæge sig ud på søerne, hvor vandet er koldt og ofte ganske dybt.

Denne advarsel gælder for samtlige søer, vandhuller og åløb i Odense Kommune. Det er fristende med en glide- eller skøjtetur på isen, men det er ikke risikoen værd.

Hvis temperaturen fortsætter med at være under frysepunktet, er det muligt, at Odenses fem skøjtesøer kan blive åbne for brug. I så fald bliver der opsat skilte ved søerne, ligesom det bliver annonceret på odense.dk/skøjtesøer.

De officielle skøjtesøer i Odense Kommune er Skovsøen (ved Skovalléen i Fruens Bøge), Munkedammen (ved Østerbæksvej og Rosenørnsvej), Svanedammen (ved Kochsgade og Svanevej), Nørredammen (ved Buchwaldsgade/Nørrevænget) og Munkemaen. Der er adgang fra Nistedvej eller Lille Rugbjerg Vej / Bispeengen. Følg cykelsti mod kanalen.

En skøjtesø bliver først åbnet, når der er konstateret en istykkelse overalt på søen på mindst 13 centimeter. Når en skøjtesø er åbnet, bliver den løbende kontrolleret af Odense Kommunes entreprenører, så sikkerheden er i orden.

/Kurtras

Gode råd hvis du går igennem isen

1. Er du faldet i en våge og kommet under vandet, så forsøg at bevare roen og svøm mod det mørkeste sted, hvor du kan finde vågen igen

2. Vend ryggen mod iskanten, stik albuerne bagud, så de hviler på iskanten, svøm med benene og råb om hjælp

3. Er du kommet op på isen, så bliv på ryggen, indtil du er langt væk fra hullet. Herefter kan du forsigtigt vende dig om og mave dig ind. Men husk at knæ og albuer kan få isen til at briste igen

4. Vær altid godt påklædt, når du tager på tur. Ser du en ulykke, så tilkald øjeblikkelig hjælp både hos dem i nærheden og på telefon 1-1-2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce