Annonce
Ugeavisen Odense

Gå nu ud i det køkken!!!

Janne Bay er eventmanager på Jysk Fynske Medier. Foto: Klaus Knakkegaard
Annonce

For ikke så længe siden var der i nyhederne et oplæg omkring de unges indsigt i madlavning, og om de deltog i køkkenet derhjemme.

Jeg var godt klar over, den nok var gal – men hallo, så galt troede jeg ikke, det var.

Jeg hører selv til de forældre, som prøver med alle mulige skræmme-diagnoser og formaninger at forklare min søn, at der ikke må spilles så meget computer.

Jeg tager ofte dette op til debat, selvom der gang på gang ikke er den store understøttelse fra fagfolk, men en mor ved jo bedst….

Jeg bliver så noget forundret, når vi som forældre kan stå og prædike om, at de ikke må fordrive tiden foran skærmen, men vi har ikke tid til at tage dem med i den almindelige husholdning.

Ofte, når der slukkes for skærmen her i huset, så fortsætter de andre med at spille – de skal åbenbart ikke hjælpe til i køkkenet.

Jo jo, de dækker bord og tømmer opvasker, men lave mad – det gør de stort set ikke.

Hvorfor???

En forældre, der blev interviewet, forklarede sig med, at det var lettere at gøre selv, og det var pga. tidspres….. Altså undskyld, den køber jeg ganske enkelt ikke.

Har vi virkelig ikke tid til at tage vores børn med i køkkenet – og ikke kun som små, hvor de højst må skrælle gulerødder – nej som store skønne børn, hvor de kan læse opskriftsbøger, og hvor vi kan lære dem om de gode råvarer, sæsoner og lignende?

Det behøver ikke være de store gastronomiske udfoldelser, men giv dem dog en maddag, hvor retter som nachos, pasta med tomatsauce og omelet er godt nok.

Jeg er sikker på, at mange unge vil finde det rigtig hyggeligt, hvis der bliver sat lidt god musik på, og man i fællesskab hjælper med at lave mad.

De må godt få lov at tage styringen i køkkenet, og så må vi voksne skrælle gulerødder som vores fornemste opgave.

Selvfølgelig har vi tid til det – det er ganske enkelt et spørgsmål om prioritering – og om at slippe tøjlerne lidt!!

Så kære forældre – prøv ad.

Prøv om I ikke kan lokke skærmtroldene ind i køkkenet med lidt god stemning, lette retter og ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce